VE VARU: Risotto s tapiokových perel s mořskými plody a rajčaty
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Risotto s tapiokových perel s mořskými plody a rajčaty
Zdroj:
FTV Prima
Ve čtvrté epizodě pořadu Ve varu si kuchař Ondřej Molina přizval hosta. Jessé Sousa da Cruz pochází z Brazílie, odkud čerpal inspiraci pro vcelku neobvyklý recept na rizoto, v kterém místo rýže hrají hlavní roli tapiokové perly. Netradiční přílohu doplňují mořské plody a cherry rajčátka.
Postup přípravy
-
Nejprve nakrájejte najemno šalotku, česnek, chilli papričku a rozpulte cherry rajčata.
-
Do hrnce dejte vařit velké množství vody a uvařte v ní tapioku. Když vyplave na hladinu, je hotová a můžete ji scedit. Vodu z vaření tapioky uschovejte stranou.
-
Na oleji zprudka orestujte šalotku, česnek, deglazujte bílým vínem a přidejte uvařenou tapioku. Lehce promíchejte a nechte provařit na mírném ohni, až se víno odpaří.
-
Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte mořské plody (kromě slávek), osolte je a přendejte do misky. Na stejnou pánev přilijte trochu oleje a přidejte nakrájenou chilli papričku a slávky. Přilijte trochu vody, která zbyla při scezení tapioky. Přihoďte rozpůlená cherry rajčata a nechte chvilku dusit pod pokličkou, až se slávky otevřou a rajčátka povolí.
-
Nakonec přidejte směs s tapiokou na pánev s rajčaty a slávkami, přilijte opět trochu vody z tapioky, osolte a můžete servírovat se všemi mořskými plody a řeřichou.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Risotto s tapiokových perel s mořskými plody a rajčaty
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Risotto s tapiokových perel s mořskými plody a rajčaty
Zdroj:
FTV Prima