Suroviny
- tapiokové perly (malé)
- mořské plody (slávky, krevety, sépie, oliheň)
- šalotka 1 ks
- cherry rajčata 6 ks
- červená chilli paprička 1 ks
- řeřicha
- česnek 1 stroužek
- suché bílé vino
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve nakrájejte najemno šalotku, česnek, chilli papričku a rozpulte cherry rajčata.
- Do hrnce dejte vařit velké množství vody a uvařte v ní tapioku. Když vyplave na hladinu, je hotová a můžete ji scedit. Vodu z vaření tapioky uschovejte stranou.
- Na oleji zprudka orestujte šalotku, česnek, deglazujte bílým vínem a přidejte uvařenou tapioku. Lehce promíchejte a nechte provařit na mírném ohni, až se víno odpaří.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte mořské plody (kromě slávek), osolte je a přendejte do misky. Na stejnou pánev přilijte trochu oleje a přidejte nakrájenou chilli papričku a slávky. Přilijte trochu vody, která zbyla při scezení tapioky. Přihoďte rozpůlená cherry rajčata a nechte chvilku dusit pod pokličkou, až se slávky otevřou a rajčátka povolí.
- Nakonec přidejte směs s tapiokou na pánev s rajčaty a slávkami, přilijte opět trochu vody z tapioky, osolte a můžete servírovat se všemi mořskými plody a řeřichou.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Risotto s tapiokových perel s mořskými plody a rajčaty Zdroj: FTV Prima