VE VARU: Risotto s tapiokových perel s mořskými plody a rajčaty

Moje hodnocení
1x

Ve čtvrté epizodě pořadu Ve varu si kuchař Ondřej Molina přizval hosta. Jessé Sousa da Cruz pochází z Brazílie, odkud čerpal inspiraci pro vcelku neobvyklý recept na rizoto, v kterém místo rýže hrají hlavní roli tapiokové perly. Netradiční přílohu doplňují mořské plody a cherry rajčátka.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve nakrájejte najemno šalotku, česnek, chilli papričku a rozpulte cherry rajčata.
  2. Do hrnce dejte vařit velké množství vody a uvařte v ní tapioku. Když vyplave na hladinu, je hotová a můžete ji scedit. Vodu z vaření tapioky uschovejte stranou.
  3. Na oleji zprudka orestujte šalotku, česnek, deglazujte bílým vínem a přidejte uvařenou tapioku. Lehce promíchejte a nechte provařit na mírném ohni, až se víno odpaří.
  4. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte mořské plody (kromě slávek), osolte je a přendejte do misky. Na stejnou pánev přilijte trochu oleje a přidejte nakrájenou chilli papričku a slávky. Přilijte trochu vody, která zbyla při scezení tapioky. Přihoďte rozpůlená cherry rajčata a nechte chvilku dusit pod pokličkou, až se slávky otevřou a rajčátka povolí.
  5. Nakonec přidejte směs s tapiokou na pánev s rajčaty a slávkami, přilijte opět trochu vody z tapioky, osolte a můžete servírovat se všemi mořskými plody a řeřichou.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Molina

Instagram @chef_ondrejmolina


Přečtěte si také

Recepty