Suroviny
- italský chléb (pinsa) 1 ks
- pistácie
- extra virgin olivový olej
- strouhaný parmazán
- mortadela
- stracchino (sýr)
- rukola
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Pinsu lehce rozehřejte v troubě (pokapejte ji olivovým olejem a osolte maldonskou solí).
- Do suché pánve dejte pistácie a lehce je rozehřejte. Osolte. Přendejte do hmoždíře (můžete použít také mixér), přidejte trochu strouhaného parmazánu, olivového oleje, opepřete a nadrťte.
- Tuto směs rozetřete na připravenou pinsu, poklaďte plátky mortadely, přidejte sýr stracchino a rukolu.
- Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Pinsa alla romana aneb obložený chléb s mortadelou a pistáciovým pestem podle Marca Giampaoliho Zdroj: FTV Prima