VE VARU: Pinsa alla romana aneb obložený chléb s mortadelou a pistáciovým pestem podle Marca Giampaoliho

Moje hodnocení
2x

Pinsa je tradiční italský obložený chléb, něco mezi pizzou a focacciou. V podstatě jde o upečenou chlebovou placku z kynutého těsta, která má křupavé okraje. Hotové pečivo se poté dochutí různým obložením, a právě kombinace mortadely a pesta z pistácií je tradiční pro oblast kolem Říma. Pinsu už můžete koupit hotovou, a pak z ní během chvíle zvládnete připravit bleskovou večeři, jak to ukázal šéfkuchař Marco Giampaoli ve 14. epizodě pořadu Ve varu.

2 porce
20 minut
italská

Postup přípravy

  1. Pinsu lehce rozehřejte v troubě (pokapejte ji olivovým olejem a osolte maldonskou solí).
  2. Do suché pánve dejte pistácie a lehce je rozehřejte. Osolte. Přendejte do hmoždíře (můžete použít také mixér), přidejte trochu strouhaného parmazánu, olivového oleje, opepřete a nadrťte.
  3. Tuto směs rozetřete na připravenou pinsu, poklaďte plátky mortadely, přidejte sýr stracchino a rukolu.
  • Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty