Nechte se vést při přípravě Pane pugliese návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Připravte kuchyňského robota a nejprve dejte do mísy semolinovou mouku, kvásek a 70-80 % z celkového množství vody. Nechte hníst (nejlépe se hodí nástavec plochý šlehač) na malý výkon cca 3-4 minuty. Poté přidejte sůl a za stálého míchaní přidejte zbytek vody. Po 5 minutách vypněte, vyměňte nástavec (na hnětací hák) a zase nechte hníst 5-6 minut.
- Nyní lehce vymažte misku olejem a těsto do ní vložte. Přikryjte fresh folií nebo mokrou utěrkou. Nechte odpočívat 15-20 minut. Po 20 minutách vezměte těsto a udělejte první překlady. Těsto dejte zpátky do misky, přikryjte a nechte kynout 2-3 hodiny.
- Těsto rozdělte na cca 4 menší bochánky a jednotlivé okraje zabalujte do sebe. Střídejte přitom strany. Vytvarujte dokulata. Ošatky vysypejte moukou a uložte do nich bochánky, které nechte opět kynout 2 hodiny pod utěrkou nebo fresh folií.
- Po 2 hodinách přendejte těsto na plech vyložený pečicím papírem, lehce posypte moukou a horní stranu nařízněte do kříže. Dejte do předehřáté trouby na 230 °C na 45 minut (můžete využít funkci napařování, pokud nemáte tuto funkci, stačí vložit do trouby hlubší plech s trochou vody).
- Po 45 minutách vyndejte z trouby a nechte vychladnout, poté můžete servírovat.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Giacomo Candido a Marco Giampaoli Zdroj: FTV Prima