David Müller

VE VARU: Batátové curry s mrkví a hráškem s čapátí plackami

Moje hodnocení
1x

V deváté epizodě Ve varu si šéfkuchař pozval jako hosta Yazana Manjaha, s kterým společně uvařili bezmasé curry ze sladkých brambor, mrkve a hrášku se spoustou orientálního koření. Jako přílohu připravili jednoduché chlebové placky čapátí.

4 porce
60 minut
indická

Batátové curry

Placky čapátí

Postup přípravy

  1. V rendlíku na oleji nebo ghí restujte asi půl minuty koření (hořčičné semínko a římský kmín) než se rozvoní. Poté přidejte drcený zázvor, najemno nasekanou chilli papričku, čočku a curry listy a smažte 1 minutu.
  2. Pak přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli a smažte další 1 minutu. Přidejte na kostky nakrájené batáty a mrkev a smažte 3 minuty, dále přidejte hrášek, kurkumu a mletý koriandr a pořádně zamíchejte. Zalijte vodou tak, aby byla celá směs ponořená, ale neplavala.
  3. Duste pod poklicí na mírném ohni doměkka. Na závěr zahustěte směsí cizrnové mouky a vody, osolte a přidejte nasekaný čerstvý koriandr.
  4. Čapátí placky: Ze všech surovin vypracujte hladké, středně tuhé těsto a nechte 5 minut odpočinout. Z těsta vytvořte kuličky cca 2-4 cm veliké. Vyválejte je na placky 12-20 cm v průměru, tloušťka cca 2 mm.
  5. Nechte z obou stran „osušit nasucho na pánvi“ a poté je nechte „nafouknout“ nad plamenem. Podávejte jako přílohu ke curry.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty