David Müller

VE VARU: Pečené batáty s balzamikovými fíky, fetou a granátovým jablkem podle Davida Müllera

Moje hodnocení
1x

I devátý díl pořadu Ve varu se nesl ve znamení detoxu a bezmasých jídel. Šéfkuchař David Müller připravil pečené sladké brambory, kterým sekundovaly sladké čerstvé fíky svařené s balzamikovým octem. Jídlo dochutil slaným ovčím sýrem feta, zrníčky granátového jablka a čerstvou mátou.

6 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Batáty nejdříve omyjte ve vodě, slupku neodstraňujte, získáte tak více betakarotenu. Nakrájejte je na měsíčky nebo na větší hranolky, dejte do libovolné formy nebo na pekáč vyložený pečicím papírem, přidejte cukr, sůl, olej a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C na cca 20-25 minut.
  2. Mezitím připravte fíky s balzamikovou redukcí. Do rendlíku nalijte balzamikový ocet, přidejte cukr, zamíchejte a nechte vařit. Nakrájejte fíky – každý fík rozkrojte na 4 měsíčky. Když se balzamikový ocet vaří, přidejte do něj nakrájené fíky a omáčku zredukujte, až krásně zhoustne.
  3. Nakonec připravte pánvičku a nasucho v ní opečte upečené batáty. Když jsou batáty pěkně dohněda, přendejte je na talíř a servírujte spolu s balzamikovými fíky, rozdrobeným feta sýrem, granátovým jablkem a mátou.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty