Krém
- pomeranč (chemicky neošetřený) 2 ks
- želatina 6 g
- žloutek 4 ks
- moučkový cukr 100 g
- citronová šťáva 20 g
- bílý rum 10 g
Ozdoba
- smetana ke šlehání (min. 33%) 200 g
- moučkový cukr 20 g
- vanilka semínka z 1/2 lusku
- pomeranč (dílky, na ozdobu)
Postup přípravy
- Z pomeranče vymačkejte šťávu, vložte do ní želatinu a nechte ji nabobtnat. Trvá to zhruba 10 minut. Pak ji vložte na 20 vteřin do mikrovlnné trouby rozpustit. Pokud nemáte mikrovlnnou troubu, želatinu se šťávou krátce zahřejte na nízkém stupni.
- Žloutky a cukr vyšlehejte do husté pěny, buď mixérem nebo v robotu s nástavcem plochá či flexi metla.
- Z poloviny pomeranče ostrouhejte najemno kůru. Do husté směsi zašlehejte citronovou šťávu, pomerančovou kůru a rum. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu s pomerančovou šťávou.
- Krém rozdělte do šesti skleniček a uložte ho na 1 hodinu do lednice vychladit.
- Smetanu ušlehejte do polotuha. Přidejte cukr a vyškrábnutá semínka z vanilky a vyšlehejte tuhou šlehačku. Dejte ji do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte šlehačku na vychlazený krém. Ozdobte dílky pomeranče a podávejte.
Vyzkoušejte také vanilkovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE