Suroviny
- smetana ke šlehání 250 ml
- moučkový cukr 4 lžíce
- citronová kůra z 1/2 citronu
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- tučný tvaroh 250 g
Postup přípravy
- Smetanu nalijte do mísy, přidejte cukr a ušlehejte tuhou šlehačku.
- Ke šlehačce nasypte najemno nastrouhanou citronovou kůru, vymačkejte šťávu z poloviny citronu, přidejte tvaroh a na vyšší otáčky vyšlehejte pěnu – bude to trvat asi tak 2-3 minuty.
- Hotový krém už jen rozdělte do skleniček a před podáváním nechte alespoň hodinu zatuhnout v lednici. Můžete ozdobit podle fantazie jakýmkoliv ovocem, které seženete i v zimě, nebo snítkou máty apod.
Vyzkoušejte i další recepty na pěny do skleničky