návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Uvařte si tu nejlepší kulajdu podle našich receptů

Kulajda se zastřeným vejcem
Autor: Coolinářka Kulajda se zastřeným vejcem
Kulajda patří mezi poklady české kuchyně. Dokonalá polévka jen z pár surovin, která ale umí překvapit intenzivní chutí. Neexistuje na ni jediný správný recept, stejně jako na svíčkovou nebo bramborový salát :) Proto pro vás máme hned několik návodů, jak uvařit tu nejlepší...
15. 03. 2019

Kulajda je polévka z hub - můžete do ní použít čerstvé, ale i sušené nebo zamražené houby, ideálně ale vždy lesní a hřibovité, které mají intenzivní houbovou chuť. Pak do kulajdy bez pochyb patří brambory. No, a pak už je to trochu volná disciplína - někdo přísahá na čerstvý kopr a někdo ho do polévky nedává. 

Do kulajdy se dává vajíčko, ale jestli ho tam dáte natvrdo, naměkko nebo zastřené... Nebo z něj uděláte rovnou kapání... Všechno je možné. Kulajda je polévka bílá, tedy patří do ní smetana nebo alespoň mléko, ale zase... Někdo má rád sladkou tučnou smetanu, někdo volí zakysanou a někdo kulajdu klidně připraví z rostlinného mléka.

Kulajda je také předobrazem různých dalších zajímavých receptů - co třeba naložený hermelín ala kulajda nebo houbové ragú s bramborem, vejcem a koprem?

Vyzkoušejte naše výborné recepty na tradiční i neobvyklou kulajdu: