Filip Sajler / Cibule Bistro

Delikátní krém z pečeného česneku podle Filipa Sajlera

Moje hodnocení
1x

Krémové polévky jsou zvláště na podzim velmi oblíbené. Zkuste letos kromě dýňovky i tento lahodný krém z pečeného česneku. Pečením ztratí česnek štiplavost a výraznou vůni, místo toho získá příjemně nasládlou oříškovou chuť. Z pár kvalitních surovin tak snadno připravíte polévku, která se hodí i na slavnostní tabuli.

4 porce
30 minut

Suroviny

Připravte krém z pečeného česneku podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Oloupané stroužky česneku dejte do malého pekáčku, zalijte je olejem rozehřátým na 70 °C a nechte při teplotě 70 °C konfitovat 12 hodin.
  2. Ve středně rozehřátém hrnci na másle s olejem z konfitovaného česneku zpěňte najemno nakrájenou šalotku.
  3. Zaprašte hladkou moukou a cca 2 minuty zarestujte.
  4. Podlijte mlékem, zeleninovým vývarem Cibule Bistro, prošlehejte metličkou dohladka a přiveďte k varu.
  5. Přidejte nakrájené brambory a pozvolna je za občasného míchání vařte doměkka.
  6. Osolte, opepřete. Přidejte konfitované stroužky česneku, zastrouhejte muškátovým oříškem a polévku rozmixujte dohladka. Podle potřeby dochuťte pepřem, solí a muškátovým oříškem.
  7. Polévku podávejte s chlebovými krutony a zdobte najemno nakrájenou pažitkou.
PRIMA TIP: Polévku můžete podle chuti doplnit o plátky konfitovaného česneku a pesto z medvědího česneku.

Všestranný parťák v kuchyni

Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.

Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Filip Sajler / Cibule Bistro

www.cibulebistro.cz


Přečtěte si také

Recepty