Suroviny
- máslo 60 g
- kukuřičná mouka 30 g
- kukuřice (zrna) 300 g
- Kuřecí vývar Cibule Bistro 600 ml
- kokosové mléko 100 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
K podávání
Připravte kukuřičný krém podle návodného videoreceptu s Filipem Sajlerem
Postup přípravy
- V rozehřátém hrnci na másle rozmíchejte máslovou jíšku z kukuřičné mouky.
- Přidejte kukuřici, kokosové mléko a kuřecí vývar Cibule Bistro. Osolte, opepřete a pozvolna, za občasného míchání, vařte doměkka.
- Polévku rozmixujte do hladkého a hustého krému, podle potřeby můžete naředit do žádoucí konzistence.
- Na másle orestujte rozkrojená cherry rajčátka, mini kukuřičky, případně pár zrn kukuřice. Přidejte také trhané kuřecí maso vařené ve vývaru.
- Polévku podávejte s orestovanou složkou a navrch ozdobte popcornem a lístky koriandru.
PRIMA TIP OD ŠÉFKUCHAŘE: Pikantní chuť můžete polévce dodat čerstvým chilli.
Všestranný parťák v kuchyni
Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.
Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.