zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilované filety ze pstruha s rajčatovou omáčkou vierge
Autor: Košík plný rajčat Grilované filety ze pstruha s rajčatovou omáčkou vierge

Grilované filety ze pstruha s rajčatovou omáčkou vierge

Hodnoceno: 0x
Tato nevařená rajčatová omáčka, prodchnutá chutí Středomoří, se báječně hodí ke křehkému rybímu masu. Podávejte s novými bramborami jako jednoduchý, leč vynikající hlavní chod.
do 30 minut
4 porce

Článek

Pstruh pikant Foto:

11 vychytaných receptů, jak připravit pstruha

Pstruh patří mezi naše nejoblíbenější ryby. Je to menší dravá ryba, která žije v potocích a díky tomu není tolik cítit rybinou. Výhodou je krásně pevné maso, kterému stačí...

reklama

Postup

  1. Nejdříve připravte omáčku vierge. Jako první je třeba spařit rajčata. Zralá rajčata vložte do žáruvzdorné nádoby a zalijte je vroucí vodou. Nechte 1 minutu stát, poté vodu slijte a ostrým nožem rajčata opatrně oloupejte. Pak je rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a tekutý střed a pevnou dužinu nakrájejte na malé kostičky.
  2. Kostičky rajčat smíchejte se šalotkou, estragonem, petrželovou natí, bazalkou, olejem a červeným vinným octem. Osolte a opepřete a poté dejte na 15 minut stranou, aby se chutě a vůně surovin vzájemně prolnuly.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Filety ze pstruha položte na připravený pečicí plech, osolte a opepřete a pak na ně položte malý kousek másla. Grilujte 5 minut, dokud nejsou propečené.
  5. Na každou porci pstruha naneste omáčku vierge a ihned podávejte.

Košík plný rajčat Foto:

Košík plný rajčat

Jenny Linford

Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů.

Tato kniha však nenabízí pouze nahodilý výčet stokrát viděných a vyzkoušených receptů – naleznete v ní totiž více než 75 receptů na skutečně originální rajčatové pokrmy, jež těží z charakteristické chuti této fantastické ingredience. Recepty jsou navíc proloženy zajímavými články, jež se týkají jak šlechtění či pěstování rajčat, tak jejich skladování či zpracování. Sáhněte proto i vy do Košíku plného rajčat a vytáhněte z něj recept, který nejlépe vyhoví vašim chuťovým preferencím!

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama