Suroviny
- pstruh (filety) 2 ks
- máslo
- olivový olej
- citron
- lískové ořechy
- sůl
- pepř
Restovaná zelenina
- olivový olej
- fenykl 1 ks
- cuketa (menší) 1 ks
- červená cibule (menší) 1 ks
- cherry rajčata 1 hrst
- citron
- sůl
- pepř
Smetanu s mlékem (ohřátou) přidávejte postupně, ať máte konzistenci kaše pod kontrolou.
Článek
11 vychytaných receptů, jak připravit pstruha
Pstruh patří mezi naše nejoblíbenější ryby. Je to menší dravá ryba, která žije v potocích a díky tomu není tolik cítit rybinou. Výhodou je krásně pevné maso, kterému stačí...
Postup přípravy
- Brambory oloupejte, umyjte a nakrájené na menší kousky dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou.
- Palici česneku rozřízněte v polovině a na trošce másla v kastrůlku ho orestujte, aby dostal barvu. Zalijte smetanou a mlékem a nechte lehce vařit alespoň 5 minut.
- Červenou cibuli orestujte na velké pánvi, přidejte nakrájený fenykl, cuketu na půl kolečka a cherry rajčata. Dobře osolte a chvíli zarestujte. Zelenina by měla zůstat pevná. Zakápněte šťávou z poloviny citronu a odstavte.
- Na zvláštní pánvi si na másle udělejte osolené a opepřené filety ze pstruha. Opékejte jen z jedné strany a to kůží dolů. Rukou je chvíli přidržte, aby se filet nezkroutil a rovnoměrně se opekl. (Filet se dělá jen z jedné strany, aby zůstala ryba pěkně šťavnatá. Pokud máte filet silnější, použijte rozpálené máslo z pod ryby, kterým ho lehce polijete, aby se udělala i horní strana.)
- Hotové brambory slijte a vytvořte bramborovou kaši. Použijte ochucenou smetanu s mlékem, máslo a sůl podle potřeby.
- Podávejte s nasekanými lískovými oříšky, natí z fenyklu a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.