Suroviny
- pstruh (filety s kůží (à 60 g)) 8 ks
- olivový olej 3 lžičky
- sůl
- sojové výhonky 200 g
- voda 80 ml
- citronová šťáva 1 lžíce
- rajčata 1 ks
- hrášek (blanšírovaný) 80 g
- grep (červený, nakrájený nadrobno) 1/4 ks
- čerstvě namletý pepř
Omáčka
- hrášek (blanšírovaný) 200 g
- bazalka 6 lístků
- pomerančová šťáva 80 ml
- olivový olej 1 lžička
- wasabi prášek 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Pstruha zlehka potřete olejem, osolte a opepřete. Položte ho kůží dolů na rozehřátou pánev či gril a opékejte 2–3 minuty z každé strany.
- Několik výhonků odložte stranou na ozdobu, zbylé vsypte do pánve, zalijte vodou a poduste půl minuty až 1 minutu, až jemně zavadnou. Osolte, opepřete a přesypte do misky.
- Do volné pánve vlijte zbylý olivový olej a citronovou šťávu, přidejte rajče, hrášek a grep a zahřívejte na středním stupni. Zhruba po 1–2 minutách vraťte klíčky, promíchejte a odstavte.
- Na omáčku rozmixujte hrášek, bazalku, pomerančovou šťávu, olivový olej a prášek wasabi dohladka. Osolte, opepřete a prohřejte v rendlíku.
- Hráškovou omáčku nalijte na talíře a rozdělte na ni dušené výhonky a rybí filety.