Tapiokový pudink

Moje hodnocení
10x

Hledáte vhodné mlsání, abyste neměli výčitky? Tapioka může být součástí bezlepkové diety, nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem nezatíží vaše trávení. Vyzkoušejte tapiokový pudink! Stojí za to. :)

1 porce
120 minut

Suroviny

  • ovoce (mražené nebo čerstvé) 1 a 1/2 hrnku
  • sirup čekankový
  • chia semínka 3–4 lžíce
  • tapioka perly 100 g
  • sůl himálajská
  • mléko kokosové
  • smetana (může být i rostlinná) 250 ml
  • čokoláda cca 70 g
  • banán 1 ks
  • skořice
  • kousek másla

Postup přípravy

  1. Tapioku namočte přes noc do vody nebo aspoň na 3 hodiny.
  2. Jeden díl tapioky na tři díly vody. Ráno přilijte tři díly kokosového mléka, osolte špetkou soli a vařte, dokud kuličky tapioky nezprůhlední.
  3. Rozmačkejte ovoce, oslaďte čekankovým sirupem a vmíchejte chia semínka.
  4. Ve vodní lázni zahřejte smetanu, do které přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Vznikne hustá hmota.
  5. Na pánvičce rozpusťte kousek másla, přisypte skořici a nakrájené banány nechte chvilku osmažit a odstavte, aby se nerozpadly.
  6. Přidejte trochu čekankového sirupu. Do sklenic postupně vložte ovoce, pudink, čokoládu a navrch banány.
  7. Nechte vychladit. Z tohoto množství dostanete cca 5 skleniček.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty