Pudink
- tapiokové perly 1/2 hrnku
- kokosové mléko 400 g
- voda (vlažná ) 250 ml
- sirup z agáve (nebo třtinový cukr či med) 1–2 lžíce
K podávání
- čokoláda
- ovoce (čerstvé )
- ovocné pyré
- kompotované ovoce
Postup přípravy
- Tapioku nasypte do hrnce, zalijte mlékem a vodou, oslaďte, promíchejte a nechte několik hodin nebo přes noc odležet. Tapioka nabobtná a zprůhlední.
- Tapioku zahřívejte i s tekutinou pozvolna k varu. Za stálého míchání vařte 10 minut do zhoustnutí. Míchejte odspodu, tapioka hodně želíruje a lepí se.
- Houstnoucí pudink rozlijte do připravených misek. Chladnutím tapioka lehce zhoustne, nevařte ji proto zcela do zhoustnutí.
- Podávejte s ovocem, strouhanou čokoládou, čokoládovou polevou nebo oříšky. Pudink chutná skvěle teplý i studený.
PRIMA TIP: Tapiokový pudink s kokosovým mlékem můžete podávat s jakýmkoli ovocem, ale obzvlášť povedenou kombinaci vytvoříte s čerstvým zralým mangem nebo mangovým pyré.