zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem
Autor: Život s chutí kari Tapiokový pudink s kokosovým mlékem

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem

Hodnoceno: 3x
Tapioka způsobila před lety evropským gurmánům velké překvapení. Pudink lze uvařit i bez mléka a vajec? Co je to za kouzelnou přísadu? Tapioka je škrob získaný z kořene manioku jedlého, který roste hojně v Asii, ale pochází z tropické Ameriky. Zde ho pěstovali původní obyvatelé už před čtyřmi tisíci lety a cenili si ho zejména pro vysokou výživnost. Tapioka je přirozeně bezlepková a kuličky lze použít i jako zavářku do polévek, k zahuštění omáček nebo přípravě krémů. Pudink z kokosového mléka vám dopřeje zasloužený odpočinek a dodá vám energii.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Tapioku nasypte do hrnce, zalijte mlékem a vodou, oslaďte, promíchejte a nechte několik hodin nebo přes noc odležet. Tapioka nabobtná a zprůhlední. 
  2. Tapioku zahřívejte i s tekutinou pozvolna k varu. Za stálého míchání vařte 10 minut do zhoustnutí. Míchejte odspodu, tapioka hodně želíruje a lepí se. 
  3. Houstnoucí pudink rozlijte do připravených misek. Chladnutím tapioka lehce zhoustne, nevařte ji proto zcela do zhoustnutí. 
  4. Podávejte s ovocem, strouhanou čokoládou, čokoládovou polevou nebo oříšky. Pudink chutná skvěle teplý i studený. 

PRIMA TIP: Tapiokový pudink s kokosovým mlékem můžete podávat s jakýmkoli ovocem, ale obzvlášť povedenou kombinaci vytvoříte s čerstvým zralým mangem nebo mangovým pyré.

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem
Autor: Život s chutí kari Tapiokový pudink s kokosovým mlékem

reklama

Život s chutí kari, kari s chutí života
Valijah Klásová

Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty. 

Vydává nakladatelství Esence.