Neplecha na plechu

Sváteční punč z bílého vína s jablečným džusem zahřeje a potěší

Moje hodnocení
2x

Cukroví, bramborový salát, to všechno jsou typické pokrmy pro vánoční chvíle. Stejně tak třeba vaječňák. Ale co takový punč? Připravte si doma tento hřejivý drink a nalaďte se na vánoční atmosféru!

5 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Jablko omyjte a nakrájejte na plátky včetně jádřince, které ještě přepulte. Citron nakrájejte na plátky a na čtvrtky.
  2. Do kastrolu nalijte džus a víno, přidejte koření a ovoce a nechte alespoň 1 hodinu odstát.
  3. Kastrol dejte na plotnu a začněte pozvolna zahřívat. Přidejte cukr a chvíli prohřejte (nápoj musí být horký, ale nesmí se vařit). Podávejte ještě horké.

Milujete punč? Tak můžete vyzkoušet některý z našich dalších receptů:

Nebo si připravte orientální punč podle videoreceptu Karolíny Kamberské:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty