Suroviny
- jablečný džus 1 l
- bílé víno (kvalitní; suché nebo polosuché) 0,75 l
- třtinový cukr (nejlépe muscovado) 50 g
- jablka 1 ks
- citróny 1/2 plodu
- celá skořice 1 ks
- hřebíček 8 ks
- badyán 1 ks
Postup přípravy:
- Jablko omyjte a nakrájejte na plátky včetně jádřince, které ještě přepulte. Citron nakrájejte na plátky a na čtvrtky.
- Do kastrolu nalijte džus a víno, přidejte koření a ovoce a nechte alespoň 1 hodinu odstát.
- Kastrol dejte na plotnu a začněte pozvolna zahřívat. Přidejte cukr a chvíli prohřejte (nápoj musí být horký, ale nesmí se vařit). Podávejte ještě horké.
Milujete punč? Tak můžete vyzkoušet některý z našich dalších receptů:
Nebo si připravte orientální punč podle videoreceptu Karolíny Kamberské:
Kompletní recept najdete ZDE