Suroviny
- voda 1 litr
- sirup (rakytníkový sirup s malinou (viz TIP)) 200 ml
- zázvor (čerstvý, na plátky) 20 g
- hřebíček 10 ks
- celá skořice 1 svitek
- badyán 3 ks
- máta (čerstvá ) 5 snítek
- maliny (mražené nebo lesní směs) 250 g
- citronová šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
- Do hrnce dejte zázvor, koření, sirup a litr vody. Vše povařte alespoň 5 minut, přihoďte mátu a nechte 10 minut odležet.
- Do mísy dejte maliny a šťávu z citronu. Teplou směs sceďte na maliny.
- Servírujte s lístky máty.
PRIMA TIP: Nedílnou součástí drinku je sirup Rakytníkový s malinou, který vyrábí rodinná firma Od Macháčků s. r. o. Že svou práci dělají naprosto úžasně, značí zisk již třetího ocenění Regionální potravina z roku 2019 v Plzeňském kraji právě za zmíněný sirup. Snoubí se v něm rakytník, vypěstovaný na Kotvičníkové farmě na severním Plzeňsku, s jablečným moštem a malinami. Je slazen cukrem a neobsahuje barviva ani konzervanty. Pokud ho naředíte vodou, můžete si pochutnat na sytě oranžové domácí limonádě.