Regionální potravina

Nealkoholický rakytníkový punč s malinami

Moje hodnocení
4x

Jak si zpříjemnit obyčejný den nebo třeba menší rodinnou oslavu? Vyzkoušejte nealkoholický punč, na kterém si jistě pochutnají i vaši nejmenší. Jakmile se napijete, pohladí vás dokonale vybalancovaná vůně malin, rakytníku, skořice, hřebíčku, badyánu, zázvoru a máty. Sladkost, svěžest i jemnost v jednom.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • voda 1 litr
  • rakytníkový sirup s malinou (viz TIP) 200 ml
  • čerstvý zázvor, na plátky 20 g
  • hřebíček 10 ks
  • celá skořice 1 svitek
  • badyán 3 ks
  • čerstvá máta 5 snítek
  • mražené maliny (nebo lesní směs) 250 g
  • šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte zázvor, koření, sirup a litr vody. Vše povařte alespoň 5 minut, přihoďte mátu a nechte 10 minut odležet.
  2. Do mísy dejte maliny a šťávu z citronu. Teplou směs sceďte na maliny.
  3. Servírujte s lístky máty.

PRIMA TIP: Nedílnou součástí drinku je sirup Rakytníkový s malinou, který vyrábí rodinná firma Od Macháčků s. r. o. Že svou práci dělají naprosto úžasně, značí zisk již třetího ocenění Regionální potravina z roku 2019 v Plzeňském kraji právě za zmíněný sirup. Snoubí se v něm rakytník, vypěstovaný na Kotvičníkové farmě na severním Plzeňsku, s jablečným moštem a malinami. Je slazen cukrem a neobsahuje barviva ani konzervanty. Pokud ho naředíte vodou, můžete si pochutnat na sytě oranžové domácí limonádě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty