Suroviny
- čaj (sypaný čaj rooibos) 1 lžíce (nebo 2 sáčky)
- červené víno 400 ml
- třtinový cukr 3 lžíce
- kardamom 1 lžička
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- badyán 1 hvězdička
- hřebíček 4 ks
- skořice 1 ks
- pomerančový džus 200 ml
- bílý rum 100 ml
- pomeranč 1 ks
- ananasový kompot (krájený v malé konzervě) 1 ks
- sušené brusinky (velká hrst, namočených v trošce bílého rumu)
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Rooibos zalijte 0,4 l vroucí vody a nechte louhovat zakrytý, aby neunikalo zemité aroma tohoto čaje.
- Mezitím dejte do hrnce červené víno, třtinový cukr, všechno koření, pomerančový džus a vše přiveďte k varu, ale nevařte, pokud nechcete, aby vyprchal alkohol.
- Z pomeranče vykrájejte filátka (v horším případě ho nakrájejte na kolečka, ale pak se vám bude špatně vyjídat).
- Poté do hrnce přilijte rooibos (měl by se v té době louhovat cca 15 minut), rum, přidejte i filátka pomeranče, ananas (bez nálevu, ten slijte) a brusinky i s rumem, ve kterém se louhovaly.
- Opět přiveďte k varu, ale nevařte. Ochutnejte, můžete případně přisladit nebo přikyselit podle chuti. Naběračkou rozlévejte do tlustostěnných sklenic a pijte horké.