Head
- srnčí hřbet 1 kg
Na omáčku
- šípková zavařenina 3 lžíce
Na omáčku
- portské víno ( - volitelné ) 1 kus
Head
- divoké koření 1 dávka
- ocet 1 dávka
- cukr 1 dávka
- jalovec 1 dávka
- bobkový list 1 dávka
Postup přípravy
1
Srnčí naložíme dva dny předem jako svíčkovou – prošpikujeme špekem
Potom maso upečeme na cibuli posázené zbylým špekem
Necháme vystydnout, rozležet a podáváme zastudena s cumberlandskou omáčkou
2
Všechny přísady na omáčku dobře smícháme, z citronu použijeme kůru i šťávu
Studenou omáčku necháme uležet
24 hodin v lednici
Teplota: 200°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 8Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: anglickáDoba přípravy: 1-30 minut + marinování a rozleženíČas vaření: 1-2 hodinyRecipe category: předkrm/ pečení/ marináda/ chlazeníSrnčí hřbetpostup:1
Srnčí naložíme dva dny předem jako svíčkovou – prošpikujeme špekem
Potom maso upečeme na cibuli posázené zbylým špekem
Necháme vystydnout, rozležet a podáváme zastudena s cumberlandskou omáčkou
2
Všechny přísady na omáčku dobře smícháme, z citronu použijeme kůru i šťávu
Studenou omáčku necháme uležet
24 hodin v lednici