Prostřeno: Srnčí hřbet

Moje hodnocení
35x

Něco z lesa, co Angličan nikdy nejí jen tak. Další zajímavá přízeň, která žije v Anglii, má „na svědomí“ tento výborný recept studené kuchyně. Fotografie je ilustrativni.

8 porcí
60 minut

Head

Na omáčku

  • šípková zavařenina 3 lžíce

Head

Na omáčku

Head

Postup přípravy

1

Srnčí naložíme dva dny předem jako svíčkovou – prošpikujeme špekem

Potom maso upečeme na cibuli posázené zbylým špekem

Necháme vystydnout, rozležet a podáváme zastudena s cumberlandskou omáčkou

2

Všechny přísady na omáčku dobře smícháme, z citronu použijeme kůru i šťávu

Studenou omáčku necháme uležet

24 hodin v lednici

Teplota: 200°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 8Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: anglickáDoba přípravy: 1-30 minut + marinování a rozleženíČas vaření: 1-2 hodinyRecipe category: předkrm/ pečení/ marináda/ chlazeníSrnčí hřbetpostup:1

Srnčí naložíme dva dny předem jako svíčkovou – prošpikujeme špekem

Potom maso upečeme na cibuli posázené zbylým špekem

Necháme vystydnout, rozležet a podáváme zastudena s cumberlandskou omáčkou

2

Všechny přísady na omáčku dobře smícháme, z citronu použijeme kůru i šťávu

Studenou omáčku necháme uležet

24 hodin v lednici

Srnčí hřbetNěco z lesa, co Angličan nikdy nejí jen tak. Další zajímavá přízeň, která žije v Anglii, má „na svědomí“ tento výborný recept studené kuchyněIngredience:1°kg srnčího hřbetuCibuleŠpekOlejDivoké koření¨OcetCukrJalovecBobkový listSůl a pepřNa omáčku:3 lžíce rybízové zavařeniny3 lžíce šípkové zavařeniny2 pomeranče1 citronSklenička portského vína nebo sherrykřen,zázvor,cayennský pepř

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty