Sloní žrádlo – retro chuťovka z měkkého salámu, na chlebíčky nebo na vidličku

Moje hodnocení
2x

Pod poutavým názvem sloní žrádlo se skrývá oblíbená retro pomazánka z dob minulých, československých… Nechybí v ní měkký salám, kyselé okurky a cibule, a také výrazně dochucený nálev s majonézou. Velmi podobný salát, jen se surovinami na větší kousky, můžete najít v lahůdkářství pod názvem ševcovský mls.

4 porce
20 minut
česká

Suroviny

Připravte pomazánku sloní žrádlo podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijte olej, lák z okurek, kečup, plnotučnou hořčici, vše rozmíchejte dohladka a za občasného míchání 5 minut provařte. Nechte stranou vychladnout.
  2. Na hrubém struhadle nastrouhejte měkký salám a dejte do větší misky.
  3. Přidejte na jemném struhadle nastrouhaný česnek a kyselé okurky.
  4. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu a vychladlý nálev. Opepřete a důkladně promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a cukrem.
  5. Podávejte na chlebíčkách či jednohubkách, ozdobené kyselou okurkou nebo bylinkami. Na větší hlad si nandejte do mističky a přikusujte čerstvý rohlík.
PRIMA TIP: Do skupiny měkkých salámů patří například gothaj, špekáčky, točeňák, ale i šunkový salám. Můžete použít jeden druh nebo klidně směs. Nevynechejte krok se svařením nálevu, ingredience se prolnou a výsledná pomazánka má opravdu lepší chuť.

Vyzkoušejte také retro pochoutkový salát podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Retro domácí pochoutkový salát podle norem z roku 1976

Inspirujte se i dalšími retro chuťovkami

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty