Suroviny
- měkký salám (např. gothaj, špekáčky...) 300 g
- kyselé okurky 3 ks
- česnek 2 stroužky
- cibule (může být i červená) 1 ks
- olej 1 lžíce
- majonéza 2 lžíce
- kečup 2 lžíce
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- lák z okurek 2 lžíce
- sůl
- pepř
- cukr (dle chuti)
Připravte pomazánku sloní žrádlo podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Do rendlíku nalijte olej, lák z okurek, kečup, plnotučnou hořčici, vše rozmíchejte dohladka a za občasného míchání 5 minut provařte. Nechte stranou vychladnout.
- Na hrubém struhadle nastrouhejte měkký salám a dejte do větší misky.
- Přidejte na jemném struhadle nastrouhaný česnek a kyselé okurky.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu a vychladlý nálev. Opepřete a důkladně promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a cukrem.
- Podávejte na chlebíčkách či jednohubkách, ozdobené kyselou okurkou nebo bylinkami. Na větší hlad si nandejte do mističky a přikusujte čerstvý rohlík.
PRIMA TIP: Do skupiny měkkých salámů patří například gothaj, špekáčky, točeňák, ale i šunkový salám. Můžete použít jeden druh nebo klidně směs. Nevynechejte krok se svařením nálevu, ingredience se prolnou a výsledná pomazánka má opravdu lepší chuť.
Vyzkoušejte také retro pochoutkový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Retro domácí pochoutkový salát podle norem z roku 1976
Inspirujte se i dalšími retro chuťovkami