Suroviny
- šunkový salám 400 g
- nakládané okurky 180 g
- sterilovaný hrášek 55 g
- cibule 25,5 g
- majonéza 300 g
- plnotučná hořčice 20 g
- cukr krupice 10 g
- ocet 6 g
- worcesterová omáčka 8 g
- sůl 5 g
- pepř 0,5 g
Postup přípravy
- Salám a okurky nakrájejte stejnoměrně na tenké nudličky a vložte do mísy.
- Přisypte hrášek a najemno nakrájenou cibuli.
- Vmíchejte worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř, spojte majonézou a nakonec postupně osolte.
- Každý salám i majonéza mohou být už od výrobce jinak slané, tak opravdu postupně, ať to se solí nepřeženete. Nechte uležet v lednici.
PRIMA TIP: Kromě pochoutkového salátu lze v lahůdkářství narazit i na salát pařížský. Jsou to skoro totožné saláty jen s malým rozdílem v použitém salámu. U pochoutkového se používá kvalitní šunkový salám a u pařížského, jak už název napovídá, salám pařížský.
Připravte také klasický bramborový salát podle návodného vidoereceptu
Kompletní recept najdete ZDE