návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Retro domácí pochoutkový salát

Hodnoceno: 15x
1 kg porce
do 10 minut
Pochoutkový salát
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pochoutkový salát
Pochoutkový salát je klasika, na kterou dodnes mnozí Češi nedají dopustit a z pultů lahůdkářství mizí závratnou rychlostí. Zkuste si tento oblíbený salát připravit doma podle starých receptur ČSN z roku 1976. Zavzpomínáte s námi na tuto salátovou klasiku?

Suroviny (1 kg porce)

Postup

  1. Salám a okurky nakrájejte stejnoměrně na tenké nudličky a vložte do mísy.
  2. Přisypte hrášek a najemno nakrájenou cibuli.
  3. Vmíchejte worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř, spojte majonézou a nakonec postupně osolte.
  4. Každý salám i majonéza mohou být už od výrobce jinak slané, tak opravdu postupně, ať to se solí nepřeženete. Nechte uležet v lednici.

PRIMA TIP: Kromě pochoutkového salátu lze v lahůdkářství narazit i na salát pařížský. Jsou to skoro totožné saláty jen s malým rozdílem v použitém salámu. U pochoutkového se používá kvalitní šunkový salám a u pařížského, jak už název napovídá, salám pařížský. 

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.