Suroviny
- brambory (salátové brambory typu A vařené ve slupce, vychladlé) 500 g
- salám (salám junior nebo šunkový v celku) 240 g
- kyselé okurky 100 g
- sterilovaný hrášek 20 g
- celer (vařený ) 40 g
- mrkev (vařená ) 60 g
Na dochucení
- majonéza 200 g
- plnotučná hořčice 20 g
- worcesterová omáčka 5 g
- ocet 15 g
- cukr 10 g
- sůl 10 g
- černý pepř (mletý )
Postup přípravy
- Postup je samozřejmě velmi jednoduchý.
- Brambory, mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na tenké nudličky, okurky na drobno.
- V míse smíchejte majonézu, hořčici, worcestr, část octa, cukr, pepř a trochu osolte. Důkladně promíchejte.
- Vložte pokrájenou zeleninu a sterilovaný hrášek. Vše důkladně spojte se zálivkou.
- Ochutnejte, případně dochuťte a nechte uležet v lednici. Před podáváním ještě promíchejte.
Připravte také klasický bramborový salát podle návodného vidoereceptu
Kompletní recept najdete ZDE