Suroviny
- salátové brambory typu A vařené ve slupce (vychladlé) 500 g
- salám junior nebo šunkový v celku 240 g
- kyselé okurky 100 g
- sterilovaný hrášek 20 g
- vařený celer 40 g
- vařená mrkev 60 g
Na dochucení
- majonéza 200 g
- plnotučná hořčice 20 g
- worcester 5 g
- ocet 15 g
- cukr 10 g
- sůl 10 g
- mletý černý pepř
Postup přípravy
- Postup je samozřejmě velmi jednoduchý.
- Brambory, mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na tenké nudličky, okurky na drobno.
- V míse smíchejte majonézu, hořčici, worcestr, část octa, cukr, pepř a trochu osolte. Důkladně promíchejte.
- Vložte pokrájenou zeleninu a sterilovaný hrášek. Vše důkladně spojte se zálivkou.
- Ochutnejte, případně dochuťte a nechte uležet v lednici. Před podáváním ještě promíchejte.
Domácí vlašák 2 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno