Retro domácí vlašský salát

Moje hodnocení
32x

Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé i dnes. V obchodech je ale ne vždy chuťově kvalitní, tak proč ho nezkusit doma? :) Vyzkoušejte klasický recept podle norem ČNS pro studenou kuchyni z roku 1976.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • salátové brambory typu A vařené ve slupce (vychladlé) 500 g
  • salám junior nebo šunkový v celku 240 g
  • kyselé okurky 100 g
  • sterilovaný hrášek 20 g
  • vařený celer 40 g
  • vařená mrkev 60 g

Na dochucení

  • majonéza 200 g
  • plnotučná hořčice 20 g
  • worcester 5 g
  • ocet 15 g
  • cukr 10 g
  • sůl 10 g
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Postup je samozřejmě velmi jednoduchý.
  2. Brambory, mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na tenké nudličky, okurky na drobno.
  3. V míse smíchejte majonézu, hořčici, worcestr, část octa, cukr, pepř a trochu osolte. Důkladně promíchejte.
  4. Vložte pokrájenou zeleninu a sterilovaný hrášek. Vše důkladně spojte se zálivkou.
  5. Ochutnejte, případně dochuťte a nechte uležet v lednici. Před podáváním ještě promíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty