návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Retro domácí vlašský salát

Hodnoceno: 5x
4–6 porce
do 30 minut
Domácí vlašák
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Domácí vlašák
Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé i dnes. V obchodech je ale ne vždy chuťově kvalitní, tak proč ho nezkusit doma? :) Vyzkoušejte klasický recept podle norem ČNS pro studenou kuchyni z roku 1976.

Postup

  1. Postup je samozřejmě velmi jednoduchý.
  2. Brambory, mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na tenké nudličky, okurky na drobno.
  3. V míse smíchejte majonézu, hořčici, worcestr, část octa, cukr, pepř a trochu osolte. Důkladně promíchejte.
  4. Vložte pokrájenou zeleninu a sterilovaný hrášek. Vše důkladně spojte se zálivkou.
  5. Ochutnejte, případně dochuťte a nechte uležet v lednici. Před podáváním ještě promíchejte.
Domácí vlašák
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Domácí vlašák

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.