reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976

Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976

Hodnoceno: 12x
Milujete vlašský nebo pochoutkový salát? Pak vám jistě nesmí uniknout ani dnešní recept na oblíbený retro salát z vajec, který během Velikonoc oceníte víc než během celého roku. A zároveň je sepsán podle norem ze sedmdesátých let.
do 30 minut
8–10 porcí

Všechny použité suroviny jsou v čisté váze, očištěné a bez nálevu. Z daného množství připravíte 1 kg salátu.

reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Postup

  1. Studená vejce a brambory nakrájejte na stejně velké kostičky (cca 1x1 cm).
  2. Můžete použít mřížkové kolečko. Okurky a cibuli nakrájejte najemno.
  3. Vše vložte do misky a osolte.
  4. Majonézu vymíchejte s hořčicí, trochou octa a spojte s ní všechny ingredince v misce.
  5. Promíchaný salát nechte uležet v chladu alespoň hodinu.
Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.