Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976

Moje hodnocení
24x

Milujete vlašský nebo pochoutkový salát? Pak vám jistě nesmí uniknout ani dnešní recept na oblíbený retro salát z vajec, který během Velikonoc oceníte víc než během celého roku. A zároveň je sepsán podle norem ze sedmdesátých let.

8 porcí
30 minut
česká

Suroviny

  • vejce (vejce (uvařená natvrdo)) 360 g
  • brambory (brambory uvařené ve slupce) 250 g
  • cibule 80 g
  • sladkokyselé okurky 180 g
  • majonéza 160 g
  • plnotučná hořčice 40 g
  • ocet (dávkujte postupně, můžete využít i míň) 15 g (nejprve max. 1 lžička)
  • sůl 25 g (nebo dle chuti)

Všechny použité suroviny jsou v čisté váze, očištěné a bez nálevu. Z daného množství připravíte 1 kg salátu.

Postup přípravy

  1. Studená vejce a brambory nakrájejte na stejně velké kostičky (cca 1x1 cm).
  2. Můžete použít mřížkové kolečko. Okurky a cibuli nakrájejte najemno.
  3. Vše vložte do misky a osolte.
  4. Majonézu vymíchejte s hořčicí, trochou octa a spojte s ní všechny ingredince v misce.
  5. Promíchaný salát nechte uležet v chladu alespoň hodinu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty