V kuchyni vždy otevřeno

Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976

Moje hodnocení
29x

Milujete vlašský nebo pochoutkový salát? Pak vám jistě nesmí uniknout ani dnešní recept na oblíbený retro salát z vajec, který během Velikonoc oceníte víc než během celého roku. A zároveň je sepsán podle norem ze sedmdesátých let.

8 porcí
30 minut
česká

Suroviny

Všechny použité suroviny jsou v čisté váze, očištěné a bez nálevu. Z daného množství připravíte 1 kg salátu.

Postup přípravy

  1. Studená vejce a brambory nakrájejte na stejně velké kostičky (cca 1x1 cm).
  2. Můžete použít mřížkové kolečko. Okurky a cibuli nakrájejte najemno.
  3. Vše vložte do misky a osolte.
  4. Majonézu vymíchejte s hořčicí, trochou octa a spojte s ní všechny ingredince v misce.
  5. Promíchaný salát nechte uležet v chladu alespoň hodinu.

Připravte si jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty