Suroviny
- vejce natvrdo 360 g
- brambory (uvařené ve slupce) 250 g
- cibule 80 g
- kyselé okurky 180 g
- majonéza 160 g
- plnotučná hořčice 40 g
- ocet (dávkujte postupně, můžete využít i míň) 15 g (nejprve max. 1 lžička)
- sůl 25 g (nebo dle chuti)
Všechny použité suroviny jsou v čisté váze, očištěné a bez nálevu. Z daného množství připravíte 1 kg salátu.
Postup přípravy
- Studená vejce a brambory nakrájejte na stejně velké kostičky (cca 1x1 cm).
- Můžete použít mřížkové kolečko. Okurky a cibuli nakrájejte najemno.
- Vše vložte do misky a osolte.
- Majonézu vymíchejte s hořčicí, trochou octa a spojte s ní všechny ingredince v misce.
- Promíchaný salát nechte uležet v chladu alespoň hodinu.
Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Připravte si jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE.