Najděte si recept
Na co máte chuť?

Feferonový salát
Suroviny (1 kg porce)
- paprikový salát (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu) 180 g
- sterilované kapie (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu) 90 g
- kulaté feferonky ve sladkokyselém nálevu 90 g
- sýr eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2-3 mm) 285 g
- sterilované cibulky 180 g
- sterilovaný hrášek 100 g
- rostlinný olej (např. slunečnicový) 120 g
- worcester 5 g
- cukr 20 g
- sůl 10 g
- mletý černý pepř 1 špetka
Postup
- Paprikový salát (papriky) smíchejte s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem.
- Přidejte olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promíchejte se sýrem nakrájeným na nudličky.
- Trochu osolte a nechte uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolte.
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.