Kristina Zábrodská

Slaný masový věnec s vejci natvrdo

Moje hodnocení
2x

Perfektní způsob zužitkování vykoledovaných vajec. Použít jich můžete tolik, kolik se vám vejde do formy, aby je ještě zakrylo maso. Tento recept v sobě spojuje to nejlepší ze sekané a italského velikonočního věnce, bylinky volte podle chuti.

6 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso dvakrát umelte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přisypte je k masu, přidejte jedno syrové vejce a jeden žloutek, sůl a pepř. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo k masu. Oregano, petrželku a mátu nasekejte nadrobno a přidejte k masu. Přisypte strouhanku a nechte směs 10 minut odpočívat.
  2. Mezitím oloupejte vařená vejce, opláchněte je a osušte. Formu ve tvaru věnce vytřete olejem a vyložte plátky slaniny tak, aby se jemně překrývaly. Troubu předehřejte na 200 °C.
  3. Rukou promíchejte masovou směs dohladka. Nehněťte ji zbytečně moc, aby sekaná zůstala nadýchaná.
  4. Do formy rozložte třetinu masové směsi. Posypte čerstvým špenátem. Rovnoměrně na ně rozdělte vejce a zakryjte zbylým masem.
  5. Bílek prošlehejte vidličkou dohladka a maso jím pomašlujte. Překryjte ho slaninou. Pečte v předehřáté troubě 45–60 minut, až maso bude upečené.
PRIMA TIP: Místo strouhanky můžete masový nákyp zahustit drcenými ječnými nebo ovesnými vločkami.

Vyzkoušejte i recept na tradiční sekanou jako od babičky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kristina Zábrodská


Přečtěte si také

Recepty