Suroviny
- řepkový olej 2 lžíce
- červená paprika (menší) 1 ks (cca 150 g)
- česnek 2 stroužky
- smetanový sýr (nebo pomazánkové máslo) 100 g
- polotučný tvaroh 80 g
- plátkový eidam 200 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 230 °C, plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem a ten potřete řepkovým olejem.
- Papriku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte a prolisujte. Vsypte obojí do misky, přidejte smetanový sýr, polotučný tvaroh, sůl a pepř a promíchejte.
- Na pečicí papír naskládejte do tří řad po třech plátcích sýra tak, aby se plátky trochu překrývaly a vytvořily jeden větší souvislý plát. Plech vložte do trouby a sýr zapékejte 3 až 4 minuty. Pak ho vytáhněte a nechte 1 až 2 minuty chladnout.
- Na lehce zchladlý sýrový plát natřete po celé ploše náplň z tvarohového sýra s paprikou. Plát stočte od kratší strany do tvaru rolády.
- Připravte si potravinářskou fólii o rozměrech 60 × 30 cm, sýrovou roládu na ni přesuňte, zabalte ji do tvaru bonbonu a důkladně utáhněte. Zabalenou roládu uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
- Po odležení roládu nakrájejte na 5mm plátky a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud chcete roládu ozvláštnit, můžete dovnitř zarolovat například libovolnou šunku, která obsahuje alespoň 90 % masa. Před podáváním posypte roládu najemno nasekanou pažitkou a čerstvě namletým pepřem. Doplnit ji můžete zeleninou nebo pečivem.
Vyzkoušejte také retro česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE