Jíme zdravě za pár korun

Skromně a chutně: Retro sýrová roláda

Moje hodnocení
1x

Hvězda večírků už padesát let. Kostrbaté balení náplně do plátků sýra výrazně zjednoduší jednoduchý trik – plátky sýra rozpečte v troubě, nechte trochu zchladnout a do kompaktního plátu zabalíte už cokoliv. Tak dobrou chuť!

10 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 230 °C, plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem a ten potřete řepkovým olejem.
  2. Papriku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte a prolisujte. Vsypte obojí do misky, přidejte smetanový sýr, polotučný tvaroh, sůl a pepř a promíchejte.
  3. Na pečicí papír naskládejte do tří řad po třech plátcích sýra tak, aby se plátky trochu překrývaly a vytvořily jeden větší souvislý plát. Plech vložte do trouby a sýr zapékejte 3 až 4 minuty. Pak ho vytáhněte a nechte 1 až 2 minuty chladnout.
  4. Na lehce zchladlý sýrový plát natřete po celé ploše náplň z tvarohového sýra s paprikou. Plát stočte od kratší strany do tvaru rolády.
  5. Připravte si potravinářskou fólii o rozměrech 60 × 30 cm, sýrovou roládu na ni přesuňte, zabalte ji do tvaru bonbonu a důkladně utáhněte. Zabalenou roládu uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  6. Po odležení roládu nakrájejte na 5mm plátky a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud chcete roládu ozvláštnit, můžete dovnitř zarolovat například libovolnou šunku, která obsahuje alespoň 90 % masa. Před podáváním posypte roládu najemno nasekanou pažitkou a čerstvě namletým pepřem. Doplnit ji můžete zeleninou nebo pečivem.

Vyzkoušejte také retro česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě za pár korun

Kolektiv autorů Jíme zdravě za pár korun

Neúnavný kolektiv autorů přichází s další praktickou příručkou, tentokrát s recepty na více než 90 zdravých a výživných jídel včetně tipů, jak při vaření a nákupech ušetřit, abychom parafrázovali podtitulek. Ovšem uvedená jídla šetří sice peněženku, ale ne chuťové pohárky, ty si opravdu přijdou na své! Najdete tu užitečné tipy, co a jak nakupovat, šetřit energie i čas, využít i suroviny, které už jsou za zenitem a naučit se neplýtvat. Přehledné kategorie, kde najdete i tipy na případné alternativy surovin, nápady na zmrazení, výživové parametry. Prostě kuchařka, která drží prst na tepu i tempu doby.


Přečtěte si také

Recepty