Jíme zdravě za pár korun

Skromně a chutně: Retro sýrová roláda

Moje hodnocení
17x

Hvězda večírků už padesát let. Kostrbaté balení náplně do plátků sýra výrazně zjednoduší jednoduchý trik – plátky sýra rozpečte v troubě, nechte trochu zchladnout a do kompaktního plátu zabalíte už cokoliv. Tak dobrou chuť!

10 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 230 °C, plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem a ten potřete řepkovým olejem.
  2. Papriku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte a prolisujte. Vsypte obojí do misky, přidejte smetanový sýr, polotučný tvaroh, sůl a pepř a promíchejte.
  3. Na pečicí papír naskládejte do tří řad po třech plátcích sýra tak, aby se plátky trochu překrývaly a vytvořily jeden větší souvislý plát. Plech vložte do trouby a sýr zapékejte 3 až 4 minuty. Pak ho vytáhněte a nechte 1 až 2 minuty chladnout.
  4. Na lehce zchladlý sýrový plát natřete po celé ploše náplň z tvarohového sýra s paprikou. Plát stočte od kratší strany do tvaru rolády.
  5. Připravte si potravinářskou fólii o rozměrech 60 × 30 cm, sýrovou roládu na ni přesuňte, zabalte ji do tvaru bonbonu a důkladně utáhněte. Zabalenou roládu uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  6. Po odležení roládu nakrájejte na 5mm plátky a podávejte.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nápady na nejlepší silvestrovské chuťovky

PRIMA TIP: Pokud chcete roládu ozvláštnit, můžete dovnitř zarolovat například libovolnou šunku, která obsahuje alespoň 90 % masa. Před podáváním posypte roládu najemno nasekanou pažitkou a čerstvě namletým pepřem. Doplnit ji můžete zeleninou nebo pečivem.

Vyzkoušejte také retro česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

Jíme zdravě za pár korun

Kolektiv autorů Jíme zdravě za pár korun

Neúnavný kolektiv autorů přichází s další praktickou příručkou, tentokrát s recepty na více než 90 zdravých a výživných jídel včetně tipů, jak při vaření a nákupech ušetřit, abychom parafrázovali podtitulek. Ovšem uvedená jídla šetří sice peněženku, ale ne chuťové pohárky, ty si opravdu přijdou na své! Najdete tu užitečné tipy, co a jak nakupovat, šetřit energie i čas, využít i suroviny, které už jsou za zenitem a naučit se neplýtvat. Přehledné kategorie, kde najdete i tipy na případné alternativy surovin, nápady na zmrazení, výživové parametry. Prostě kuchařka, která drží prst na tepu i tempu doby.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů