Suroviny
- plnotučné mléko 125 ml
- máslo (nebo sádlo, rozpuštěné) 25 g
- žloutek 1 ks
- třtinový cukr 2 lžíce
- hladká mouka 300 g
- droždí 21 g (1/2 kostky)
- sůl 1/2 lžičky
Na obalení
- máslo (rozpuštěné)
- třtinový cukr
- mletá skořice
Postup přípravy
- Všechny ingredience na těsto dejte do domácí pekárny a počkejte, až vám těsto vykyne.
- Kdo nemá pekárnu, nejprve připravte kvásek: do mísy rozdrobte droždí, přidejte 1 lžíci cukru a 100 ml vlažného mléka. Až kvásek vyroste, přidejte všechny ostatní ingredience, vpracujte do těsta a nechte pod utěrkou na teplém místě alespoň hodinku odpočívat.
- Potom uválejte hady, omotejte je na klacík, pomažte rozpuštěným máslem a posypte skořicí a třtinovým cukrem. Pečte nad ohýnkem dozlatova.

Skořicové trdelníčky z kynutého těsta pečené na ohni Zdroj: Tradinář – Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů
Vyzkoušejte také recept na trdelník pečený doma v troubě podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí trdelník – vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu