Na ohni spálené pomeranče s rozmarýnem a bílým jogurtem
Zdroj: Fuego
Na ohni spálené pomeranče s rozmarýnem a bílým jogurtem
Zdroj:
Fuego
Argentinský šéfkuchař Francis Mallmann připravuji na ohni téměř všechno a tyhle pomeranče ukazoval ve své kuchyňské show Chef’s Table na Netflixu. Rozmarýn šťavnaté sladké citrusy ovoní a horký žár intenzitu prožitku zvyšuje. Perfektní dezert na závěr barbecue, zkuste zaměnit bílý jogurt za výrazný kozí nebo ovčí sýr a vykouzlíte tak i předkrm.
Postup přípravy
-
Pomeranče oloupejte a ostrým nožem odstraňte i bílou hořkou slupku. Rozmarýn nasekejte nadrobno. Pomeranče posypte cukrem a obalte je v rozmarýnu.
-
Pánev rozehřejte nad velkým žárem a vložte do ní obalené pomeranče. Opékejte je ze všech stran tak, až se na nich vytvoří černá spálená místa, ale zároveň budou ještě kompaktní.
-
Pečené pomeranče podávejte s jogurtem.
Na ohni spálené pomeranče s rozmarýnem a bílým jogurtem
Zdroj: Fuego
Na ohni spálené pomeranče s rozmarýnem a bílým jogurtem
Zdroj:
Fuego