Marek Pavala

Na ohni spálené pomeranče s rozmarýnem a bílým jogurtem

Moje hodnocení
3x

Argentinský šéfkuchař Francis Mallmann připravuji na ohni téměř všechno a tyhle pomeranče ukazoval ve své kuchyňské show Chef’s Table na Netflixu. Rozmarýn šťavnaté sladké citrusy ovoní a horký žár intenzitu prožitku zvyšuje. Perfektní dezert na závěr barbecue, zkuste zaměnit bílý jogurt za výrazný kozí nebo ovčí sýr a vykouzlíte tak i předkrm.

3 porce
30 minut

Suroviny

  • pomeranč (pomeranče) 3 ks
  • čerstvý rozmarýn, otrhané lístky 2 hrsti
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 1 lžíce
  • bílý řecký jogurt 250 ml

Postup přípravy

  1. Pomeranče oloupejte a ostrým nožem odstraňte i bílou hořkou slupku. Rozmarýn nasekejte nadrobno. Pomeranče posypte cukrem a obalte je v rozmarýnu.
  2. Pánev rozehřejte nad velkým žárem a vložte do ní obalené pomeranče. Opékejte je ze všech stran tak, až se na nich vytvoří černá spálená místa, ale zároveň budou ještě kompaktní.
  3. Pečené pomeranče podávejte s jogurtem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marek Pavala

Fuego Marek Pavala

Bible všech milovníků vaření na ohni, života v přírodě a klidu, který z ní sálá. Cítíte-li se běžnými návody svázaní, protože často nemáte všechny suroviny, nebo přístroje, tahle kniha vás osvobodí. Ukáže vám sto receptů, které si můžete připravit na otevřeném ohni bez zbytečného vážení a k tomu spoustu vyzkoušených praktických tipů, jak přežít v přírodě a hlavně jak si pobyt užít. Kniha začíná příběhem autora a Campu Fuego a pokračuje zábavným poučením a vysvětlením všeho o mase, od kuřete po chobotnici s důrazem na hovězí masa a steaky. Víc než 3500 kurzistů Campu Fuego je dostatečnou zárukou, že rady a recepty bezchybně fungují. Potěší i část o míchání drinků pod širým nebem a také zjištění, že všechny ty dobroty zvládnete připravit i doma v kuchyni. Stačí se jen odvázat.

www.campfuego.cz


Přečtěte si také

Recepty