Rychlá večeře: Slaná ovesná kaše s pepřem a ovčím sýrem podle Bjukitchen

Moje hodnocení
2x

Tento recept na slanou ovesnou kaši inspiroval klasický italský pokrm Pasta cacio e pepe, což jsou těstoviny s jednoduchou omáčkou z čerstvě nadrceného a opraženého pepře s ovčím sýrem Pecorino Romano. Jen místo těstovin použijte ovesné vločky a do čtvrthodinky máte na stole jídlo, které překvapí krémovostí i výraznou chutí.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vločky nasypte do rendlíku a přidejte k nim dvojnásobné množství vody. Pak přijde na řadu pepř, 2 lžičky pepře se rovnají asi 30x otočením mlýnku. Vločky vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
  2. Když jsou vločky skoro hotové, přisypte k nim nastrouhaný sýr a vařte je další 2 až 3 minuty. Pak sporák vypněte a vločky dochuťte olivovým olejem, pepřem a solí.
  3. Nakonec vločky rozdělte do misek, pokapejte olivovým olejem, a ještě lehce popepřete čerstvě namletým pepřem.
PRIMA TIP: Není pepř jako pepř. Pro tento recept použijte co nejkvalitnější a rozhodně čerstvý pepř, který namelete během přípravy. Vyzkoušejte například prémiový kampotský pepř nebo pepř Tellichery.

Vyzkoušejte také ovesnou kaši s pórkem a slaninou podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bjukitchen


Přečtěte si také

Recepty