Suroviny
- Šalotka 1 ks
- jemně mleté ovesné vločky 40 g
- domácí zeleninový vývar 250 ml
- strouhaný parmazán 25 g
- mražený hrášek 40 g
- sušená rajčata naložená v oleji 5 ks
- Vejce 1 ks
- čerstvá pažitka
- Olivový olej
- sůl a čerstvě mletý pepř
Pokud byste preferovali veganskou verzi, použijte místo parmazánu vrchovatou lžíci lahůdkového droždí a vynechejte vejce.
Recept
Brynzová kaše se zelím
Brynzová kaše chutná jako pravé halušky, takže když máte chuť na něco opravdu výživného a zároveň nemáte moc času, tak tohle rozhodně zabere!
Postup přípravy
- Pokud jste už někdy dělali klasické italské rizoto, tak postup u tohoto ovesného je úplně stejný, jenom s tím rozdílem, že tento je mnohem rychlejší.
- Na pánvi rozehřejte olej a na středním plameni opečte najemno nakrájenou šalotku. Na šalotku pak nasypejte jemně mleté ovesné vločky a zalijte domácím zeleninovým vývarem. Vývar dodává skvělou chuť, určitě ho nenahrazujte bujónem v kostce.
- Na mírném ohni rozmíchejte vývar s vločkami, dokud se nevytvoří kaše. Ve chvíli, kdy se vývar vstřebá do vloček, přidejte hrášek, nakrájená sušená rajčata a většinu parmazánu (trošku ponechejte na zdobení).
- Minutku povařte, aby hrášek změknul, a pak dochuťte finálně solí a pepřem.
- Ovesné rizoto servírujte s volským okem, nasekanou pažitkou a parmazánem.