Akademiekvality.cz

Ovesné vločky naslano s brynzou a opečenou klobásou

Moje hodnocení
5x

Ovesné vločky si asi nejčastěji dáváme ráno, když máme chuť na sladkou, ale zároveň zdravou snídani. Müsli s vločkami nebo ovesné kaše jsou po ránu skvělým zdrojem energie. Ovesné vločky totiž obsahují velké množství vlákniny, bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů B1, B6, E, železa a vápníku. Navíc výborně zasytí! I sebechutnější a sebezdravější snídaně se však jednoho dne přejí… anebo se ovesných vloček naopak nemůžete nabažit a rádi byste si je dali i k obědu nebo večeři? Zkuste vločky naslano s brynzou a oblíbenou klobáskou!

5 porcí
30 minut
slovenská

Suroviny

  • ovesné vločky 300 g
  • oblíbená klobása 2 nožičky
  • brynza 250 g
  • mléko 100 ml
  • česnek 1 stroužek
  • bobkový list 1 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Vločky uvařte doměkka v osolené vodě se stroužkem česneku a bobkovým listem. Po uvaření vyjměte česnek i bobkový list.
  2. V rendlíku přiveďte mléko a brynzu k varu. Směsi promíchejte.
  3. Na pánvičce orestujte na kostičky nakrájené klobásy.
  4. Vločky s brynzou servírujte posypané opečenou klobáskou a čerstvě mletým pepřem.

PRIMA TIP: Kvalitní klobásy u nás umíme! V soutěži Regionální potravina letos zazářila pikantní klobása se sýrem (Karlovarské uzeniny s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Karlovarském kraji), jehněčí klobása (Chovaneček s.r.o. – PRŠUTÉRIE, vítěz v kategorii Masné výrobky trvanlivé v Ústeckém kraji) nebo klobása s medvědím česnekem (PROMINENT CZ s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Libereckém kraji).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty