Suroviny
- ovesné vločky 300 g
- klobása (oblíbená ) 2 nožičky
- brynza 250 g
- mléko 100 ml
- česnek 1 stroužek
- bobkový list 1 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vločky uvařte doměkka v osolené vodě se stroužkem česneku a bobkovým listem. Po uvaření vyjměte česnek i bobkový list.
- V rendlíku přiveďte mléko a brynzu k varu. Směsi promíchejte.
- Na pánvičce orestujte na kostičky nakrájené klobásy.
- Vločky s brynzou servírujte posypané opečenou klobáskou a čerstvě mletým pepřem.
PRIMA TIP: Kvalitní klobásy u nás umíme! V soutěži Regionální potravina letos zazářila pikantní klobása se sýrem (Karlovarské uzeniny s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Karlovarském kraji), jehněčí klobása (Chovaneček s.r.o. – PRŠUTÉRIE, vítěz v kategorii Masné výrobky trvanlivé v Ústeckém kraji) nebo klobása s medvědím česnekem (PROMINENT CZ s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Libereckém kraji).
Ovesné vločky naslano s brynzou a opečenou klobásou 2 Zdroj: akademiekvality.cz