Karlínský Bufet nabízí nevšední zážitek, takhle dobré jídlo z bufetu neznáte

Pojďme si na rovinu říct, že v klasickém bufetu žádný gastro zážitek nečekáte. Tohle vnímání se ale rázem změní, když ochutnáte jídlo z pražského Bufetu! Pořád je to jídlo do ruky nebo rychlý oběd, ale páni! Tady dobře vědí, jak potěšit mlsné jazýčky :)

Když jsem vybírala, z které restaurace vyberu jídlo k večeři, narazila jsem na nabídku, které jsem nedokázala odolat. O Bufetu už jsem předem slyšela, a jen samou chválu, takže zvědavost i skvěle postavené menu zvítězily. Z Karlína do Bubenče to kurýr Dáme jídlo zvládl za třičtvrtě hodiny a jídlo dorazilo v perfektní kondici a pečlivě zabalené.

V mé objednávce nemohl chybět smažený vepřový řízek s bramborovou kaší (228 Kč). Moje dcera je totiž velmi konzervativní a řízek je jistota, že se nají. Tenhle dvousetgramový řízek byl připravený z vepřové krkovice, smažený na sádle a přelitý hnědým máslem s citronovou šťávou. Takhle dobrý a šťavnatý řízek už jsem dlouho neměla (musela jsem aspoň ochutnat :), a skvěle ho doplnil okurkový salát jako od babičky.

Další kategorií jídel, která v Bufetu nabízejí, jsou jídla v housce. Kromě hovězího hamburgeru si můžete vybrat i smažené kuře v domácí briošce (168 Kč). Maso je marinované 24 hodin, dochucené uzenou paprikou a špetkou chilli, v křupavém kabátku a do housky vložené s koprovou majonézou a okurkou s makovým olejem. K zakousnutí dostanete i smažené brambory. Pokud jste doteď za vrcholné zpracování smaženého kuřete považovali KFC, tak tohle kuře vás vystřelí do nebe.

Když už bufet, tak nemůže chybět oblíbená bufetová klasika – holandský řízek v housce (165 Kč). Je připravený z vepřového bůčku a eidamu 30%. Nesmí chybět kyselá okurka a tatarka a jako příloha smažené brambory. Můžete ale zvolit i tradiční variantu holanďáku s bramborovou kaší.

V nabídce Bufetu ale najdete i jiná typická jídla, třeba grilované kuře s okurkou a chlebem. Já ale nakonec vybrala jídlo z další kategorie, a to trhané maso. Do své objednávky jsem zařadila trhané hovězí maso se šťouchaným bramborem a grilovanou zeleninou (158 Kč). Maso bylo krásně šťavnaté a potěšila mě i příloha, i když bych ocenila větší porci zeleniny, k masu se totiž náramně hodila.

Místo dezertu jsem neodolala absolutní klasice, která v žádném dobrém bufetu nemůže chybět :) Ano, na menu najdete domácí pochoutkový salát ze stařeného gothaje s dvěma rohlíky (88 Kč). A musím se přiznat, snědla jsem ho jako malinu, prostě poctivá česká pochoutka!

Není bufet jako Bufet! V tomto sympatickém karlínském bistru si pochutnáte na „obyčejných“ jídlech tak, že na ně budete dlouho vzpomínat. Ale spíš se sem brzy vrátíte. A pokud nemáte zrovna cestu kolem, využijte Dáme jídlo a doma si během chvíle můžete užívat skvělé jídlo a olizování mastných prstů.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty