MỘC – pravá vietnamská kuchyně v Liberci zahřeje na těle i na duši

Nejlepší způsob, jak se vyrovnat se sychravým, podzimním počasím? Objednejte si exotiku! Na Dáme jídlo jsme zvolili MỘC, pravou vietnamskou kuchyni v Liberci, a udělali jsme dobře.

Jediná drobná výtka bylo doručení, resp. objednání, které se vždy o pár minut posouvalo. Vzhledem k tomu, že jsme jídlo objednávali v obědové špičce, dalo se s nějakým zdržením počítat a ze strany dodavatele bylo fér, že nás na tuto skutečnost upozornili už při objednávce.

Jako předkrm jsme zvolili svěží krevetový salát (89 Kč) a k tomu 4 kusy smažených závitků Nem Ran s rýžovými nudlemi, ledovým salátem a rybí omáčkou (120 Kč). Předkrm na jedničku!

Jako hlavní jídlo jsme vybrali typickou vietnamskou polévku Pho Bo s hovězím masem, plochými rýžovými nudlemi, červenou cibulí a sójovými klíčky (129 Kč). K polévce byly přibalené i další ingredience na dochucení – čerstvé chilli, nakládaný česnek a citron.

I další volbou byla klasika – oblíbený pokrm Bun Cha zahrnuje šťavnaté restované kousky vepřového masa ve výborné marinádě, rýžové nudle, salátek z mrkve a okurky a omáčku (149 Kč).

Místo dezertu jsme si objednali sushi :) Konkrétně Vegan maki set (199 Kč), který obsahoval maki rolky plněné avokádem, salátovou okurkou a nakládanou ředkví.

Kurýr dorazil asi po 50 minutách, jak na Dáme jídlo avizovali. Jídlo bylo balené v recyklovaných papírových povoskovaných krabičkách. Omáčky a vývar byly v plastových nádobkách. Ke každému jídlu bylo možné objednat i hůlky za 5 Kč kus.

Celkový dojem ze všech jídel byl na jedničku a opravdu nám to zpestřilo pošmourný den.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty