Závitky
- čínské zelí (velké listy nebo kapusty) 12 ks
 - mleté vepřové maso 400 g
 - chilli pasta (kočchudžang) 2 lžíce
 - limetková kůra (strouhaná ) ze 3 limetek
 - česnek 2 stroužky
 - zázvor (čerstvý ) 75 g
 - sójová omáčka (tamari) 4 lžičky
 - sezamový olej 1 lžíce
 - rýžový ocet (světlý ) 1 lžíce
 - limetka (k podávání) 1 ks
 - mořská sůl
 - čerstvě namletý pepř
 
Salát
- okurka (středně velká ) 1 ks
 - med 2 lžičky
 - sójová omáčka (tamari) 1 lžička
 - sezamový olej 1 lžička
 - limetková šťáva z 1 limety
 - česnek 1 stroužek
 - chilli papričky (středně velké červené ) 2 ks
 - mořská sůl
 - čerstvě namletý pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Listy zelí nebo kapusty pečlivě promyjte, ponořte je do vroucí vody na 3 minuty, vyjměte je a vložte do mísy s ledovou vodou, aby si zachovaly barvu. Vytáhněte je, osušte papírovou utěrkou a nechte stranou.
 - Mezitím smíchejte maso s pastou kočchudžang a limetovou kůrou. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, česnek oloupejte a prolisujte k masu, zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte k masu a vše promíchejte se sójovou omáčkou, sezamovým olejem a rýžovým octem. Osolte a opepřete.
 - Masovou směs rozdělte rovnoměrně na listy a zabalte je – list přeložte shora a zespodu a pak jej opatrně srolujte tak, aby náplň byla uzavřená vevnitř. Rolky skládejte na talíř spojem dolů a postupně je vařte v páře v napařovacím hrnci (nebo v cedníku nad vroucí vodou) zhruba 15 minut, až se maso důkladně uvaří.
 - Na salát okurku omyjte, rozmačkejte válečkem a nahrubo ji nasekejte do mísy. Přidejte med, sójovou omáčku, sezamový olej a limetovou šťávu. Česnek oloupejte a prolisujte, chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno k okurce. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
 - Závitky s vepřovým masem podávejte teplé s okurkovým salátem na namáčení a skrojky limety.
 
PRIMA TIP: Sójová omáčka tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty z bezlepkových surovin. Neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva, ani umělá sladidla, její chuť určuje délka fermentace sójových bobů. Bývá tmavší, hustší a chuťově výraznější než ostatní sójové omáčky. Kočchudžang je počeštělý název pro korejskou fermentovanou chilli pastu gochujang – najdete ji v korejských obchodech nebo na internetu.