Vafle Benedikt s holandskou omáčkou
Zdroj: Společně s chutí
Vafle Benedikt s holandskou omáčkou
Zdroj:
Společně s chutí
Postup přípravy
-
Suroviny na vafle smíchejte tak, aby se vytvořilo husté těsto. Těsto nalévejte do olejem vymazaného vaflovače. Takto připravené vafle odložte stranou.
-
Vodu s octem přiveďte těsně pod bod varu. Jemným mícháním vytvořte vodní vír, do kterého opatrně vlijte rozklepnuté vajíčko a postupně za neustálého jemného míchání pošírujte přibližně 2 minuty. Stejně postupujte i s dalšími vejci.
-
Na holandskou omáčku v horké vodní lázni vyšlehejte žloutky do pěny, zastříkněte octem a pomalu přilévejte přepuštěné máslo (ghee), dokud nevytvoříte emulzi. Jakmile je hustá a drží pohromadě, dolaďte chuť a konzistenci citronem, solí a pepřem.
-
Podávejte navrstvené. Na vafli položte plátek avokáda, na to přidejte pošírované vajíčko. Na závěr přelijte holandskou omáčkou a ozdobte čerstvou pažitkou.
Dobrou chuť vám přeje Coca-Cola!
Vafle Benedikt s holandskou omáčkou
Zdroj: Společně s chutí
Vafle Benedikt s holandskou omáčkou
Zdroj:
Společně s chutí