Společně s chutí

Vafle Benedikt s holandskou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Vafle nemusíte připravovat jen ve sladké verzi. Nadýchané těsto se báječně hodí i na slanou snídani. Zkuste je například s pošírovaným vejcem a lahodnou holandskou omáčkou. Tato kombinace bude ozdobou víkendové snídaně nebo brunche.

3 porce
30 minut

Vafle

Pošírovaná vejce

Holandská omáčka

Postup přípravy

  1. Suroviny na vafle smíchejte tak, aby se vytvořilo husté těsto. Těsto nalévejte do olejem vymazaného vaflovače. Takto připravené vafle odložte stranou.
  2. Vodu s octem přiveďte těsně pod bod varu. Jemným mícháním vytvořte vodní vír, do kterého opatrně vlijte rozklepnuté vajíčko a postupně za neustálého jemného míchání pošírujte přibližně 2 minuty. Stejně postupujte i s dalšími vejci.
  3. Na holandskou omáčku v horké vodní lázni vyšlehejte žloutky do pěny, zastříkněte octem a pomalu přilévejte přepuštěné máslo (ghee), dokud nevytvoříte emulzi. Jakmile je hustá a drží pohromadě, dolaďte chuť a konzistenci citronem, solí a pepřem.
  4. Podávejte navrstvené. Na vafli položte plátek avokáda, na to přidejte pošírované vajíčko. Na závěr přelijte holandskou omáčkou a ozdobte čerstvou pažitkou.

Dobrou chuť vám přeje Coca-Cola!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Společně s chutí


Přečtěte si také

Recepty