návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sladko-pikantní salát s opečeným lilkem a červenou řepou

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 2 hodin
Sladko-pikantní salát s opečeným lilkem a červenou řepou
Autor: isifa.com Sladko-pikantní salát s opečeným lilkem a červenou řepou
V létě si často připravujeme saláty z čerstvé zeleniny, v zimě je lepší použít zeleninu pečenou. Více vás totiž prohřeje.

Postup

  1. Řepy omyjte a zabalte do alobalu. Pečte je v předehřáté troubě asi 1 hodinu, dokud nebudou měkké.
  2. Asi v polovině pečení otřete sůl a vlhkost z kousků lilku a dejte na pečicí pánev. Pokropte je olivovým olejem a opékejte je (zatímco se řepy ještě pečou) až budou hodně opečené. Chilli papričky dejte na pečicí plech ke konci času na pečení.
  3. 120 ml olivového oleje rozehřejte na mírném ohni. Do něj vložte citronovou trávu, česnek, limetové listy a fenyklová semínka a pár minut vše opékejte. Přidejte koření garam masala a sundejte z ohně. Přidejte citronovou šťávu a kůru a dejte stranou.
  4. Oloupejte řepu a nakrájejte na klínky a položte je na na servírovací talíř. Přidejte lilek, chilli papričky a kroužky červené cibule.
  5. Zeleninu pokapejte připraveným ochuceným olejem, posypte koriandrem a kořením na dochucení. Podávejte s jogurtem.

Sladko-pikantní salát s opečeným lilkem a červenou řepou Foto: isifa.com

Sladko-pikantní salát s opečeným lilkem a červenou řepou. Foto: isifa.com

Vyzkoušejte další recepty s červenou řepou. Je lahodná a velmi zdravá: