Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rychlé drůbeží maso na paprice
Suroviny (4–6 porce)
- obrané uvařené nebo pečené drůbeží maso cca 400 g
- cibule 1 ks
- máslo 100 g
- hladká mouka 100 g
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- drůbeží vývar 800 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
- V hrnci na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Opékejte, dokud nezačne lehce hnědnout. Sundejte z plotny a k cibuli zamíchejte papriku. Vraťte na plotnu, počkejte, až se hrnec zase zahřeje, a hned přimíchejte mouku. Přidejte trochu studeného vývaru a pořádně rozmíchejte, nejlépe to jde šlehací metličkou. Když je jíška promíchaná, přilijte i zbylý vývar. Ochuťte půl lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem.
- Nechete 15 minut provařit. Nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka, případně rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce vmíchejte smetanu v pokojové teplotě, na kousky nakrájené drůbeží maso a prohřívejte 5 minut na střední teplotu.
- Ochutnejte a dochuťte solí, pokud je třeba. Podávejte s oblíbenou přílohou.
PRIMA TIP: Podle chuti můžete dokyselit kapkou citronové šťávy nebo octa. Místo sladké smetany se dá použít i tučná zakysaná smetana, ta omáčku dochutí tak akorát.
Božská kuchařka
Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.
Alena Kolaříková alias Bohyně kuchyně při jejím psaní čerpala z vlastního života své velké rodiny. V kuchařce najdete 88 receptů na snídaně, svačiny, polévky, hlavní jídla, moučníky a domácí pečivo. Nápady, jak z jednoho základu připravit několik dalších jídel a tipy co všechno si můžete připravit ve větším množství a uchovat v mrazničce.
Vydalo nakladatelství CPRES. Zakoupíte u svého knihkupce nebo na www.obchod.bohynekuchyne.cz.