Alena Kolaříková

Rychlé drůbeží maso na paprice

Moje hodnocení
3x

Základem tohoto jídla je výborná smetanová omáčka, kterou zvládnete uvařit opravdu během chvíle. K ní upotřebíte uvařenou slepici nebo kuřecí maso z vývaru, případně můžete použít kuřecí nebo krůtí kousky orestované zvlášť. Stejně variabilní je i příloha – k této omáčce se hodí těstoviny, noky, rýže i knedlíky – podle chuti nebo stavu zásob.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Opékejte, dokud nezačne lehce hnědnout. Sundejte z plotny a k cibuli zamíchejte papriku. Vraťte na plotnu, počkejte, až se hrnec zase zahřeje, a hned přimíchejte mouku. Přidejte trochu studeného vývaru a pořádně rozmíchejte, nejlépe to jde šlehací metličkou. Když je jíška promíchaná, přilijte i zbylý vývar. Ochuťte půl lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem.
  2. Nechete 15 minut provařit. Nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka, případně rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce vmíchejte smetanu v pokojové teplotě, na kousky nakrájené drůbeží maso a prohřívejte 5 minut na střední teplotu.
  3. Ochutnejte a dochuťte solí, pokud je třeba. Podávejte s oblíbenou přílohou.

PRIMA TIP: Podle chuti můžete dokyselit kapkou citronové šťávy nebo octa. Místo sladké smetany se dá použít i tučná zakysaná smetana, ta omáčku dochutí tak akorát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Alena Kolaříková

Bohyně kuchyně Alena Kolaříková

Velký úspěch prvního dílu nakopnul autorku k napsání pokračování, které vám nesmí chybět v knihovně kuchařek. Alena Kolaříková alias Bohyně kuchyně při jejím psaní čerpala z vlastního života své velké rodiny. Sama sepsala a nafotila recepty ze surovin, které máte běžně doma v lednici či ve spíži. Ani v tomto pokračování nečekejte žádné složité postupy a hodiny v kuchyni, většinu jídel připravíte do 30 minut. V kuchařce najdete 88 receptů na snídaně, svačiny, polévky, hlavní jídla, moučníky a domácí pečivo. Nápady, jak z jednoho základu připravit několik dalších jídel a tipy co všechno si můžete připravit ve větším množství a uchovat v mrazničce.

Zakoupíte u svého knihkupce nebo na obchod.bohynekuchyne.cz.


Přečtěte si také

Recepty