Suroviny
- kuřecí maso (obrané uvařené nebo pečené ) cca 400 g
- cibule 1 ks
- máslo 100 g
- hladká mouka 100 g
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- drůbeží vývar 800 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Opékejte, dokud nezačne lehce hnědnout. Sundejte z plotny a k cibuli zamíchejte papriku. Vraťte na plotnu, počkejte, až se hrnec zase zahřeje, a hned přimíchejte mouku. Přidejte trochu studeného vývaru a pořádně rozmíchejte, nejlépe to jde šlehací metličkou. Když je jíška promíchaná, přilijte i zbylý vývar. Ochuťte půl lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem.
- Nechete 15 minut provařit. Nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka, případně rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce vmíchejte smetanu v pokojové teplotě, na kousky nakrájené drůbeží maso a prohřívejte 5 minut na střední teplotu.
- Ochutnejte a dochuťte solí, pokud je třeba. Podávejte s oblíbenou přílohou.
PRIMA TIP: Podle chuti můžete dokyselit kapkou citronové šťávy nebo octa. Místo sladké smetany se dá použít i tučná zakysaná smetana, ta omáčku dochutí tak akorát.
Rychlé drůbeží maso na paprice 2 Zdroj: Božská kuchařka
Vyzkoušejte tradiční recept na kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE