reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rychlé drůbeží maso na paprice
Autor: Božská kuchařka Rychlé drůbeží maso na paprice

Rychlé drůbeží maso na paprice

Hodnoceno: 3x
Základem tohoto jídla je výborná smetanová omáčka, kterou zvládnete uvařit opravdu během chvíle. K ní upotřebíte uvařenou slepici nebo kuřecí maso z vývaru, případně můžete použít kuřecí nebo krůtí kousky orestované zvlášť. Stejně variabilní je i příloha – k této omáčce se hodí těstoviny, noky, rýže i knedlíky – podle chuti nebo stavu zásob.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. V hrnci na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Opékejte, dokud nezačne lehce hnědnout. Sundejte z plotny a k cibuli zamíchejte papriku. Vraťte na plotnu, počkejte, až se hrnec zase zahřeje, a hned přimíchejte mouku. Přidejte trochu studeného vývaru a pořádně rozmíchejte, nejlépe to jde šlehací metličkou. Když je jíška promíchaná, přilijte i zbylý vývar. Ochuťte půl lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem.
  2. Nechete 15 minut provařit. Nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka, případně rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce vmíchejte smetanu v pokojové teplotě, na kousky nakrájené drůbeží maso a prohřívejte 5 minut na střední teplotu.
  3. Ochutnejte a dochuťte solí, pokud je třeba. Podávejte s oblíbenou přílohou.

PRIMA TIP: Podle chuti můžete dokyselit kapkou citronové šťávy nebo octa. Místo sladké smetany se dá použít i tučná zakysaná smetana, ta omáčku dochutí tak akorát. 

Rychlé drůbeží maso na paprice
Autor: Božská kuchařka Rychlé drůbeží maso na paprice

reklama

Božská kuchařka
Alena Kolaříková

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie. 
Alena Kolaříková alias Bohyně kuchyně při jejím psaní čerpala z vlastního života své velké rodiny. V kuchařce najdete 88 receptů na snídaně, svačiny, polévky, hlavní jídla, moučníky a domácí pečivo. Nápady, jak z jednoho základu připravit několik dalších jídel a tipy co všechno si můžete připravit ve větším množství a uchovat v mrazničce. 

Vydalo nakladatelství CPRES. Zakoupíte u svého knihkupce nebo na www.obchod.bohynekuchyne.cz.