zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Red velvet cupcakes s vanilkovým krémem podle Cat & Cook
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Red velvet cupcakes s vanilkovým krémem podle Cat & Cook

Red velvet cupcakes s vanilkovým krémem podle Cat & Cook

Hodnoceno: 8x
Známý moučník, Red velvet cake, má ve světě řadu fanoušků už několik desítek let a vůbec poprvé byl servírován v Americe. Existuje celá řada variací této červeně zbavené sladkosti, dokonce i ve formě cupcakes. A právě ty pro vás dnes má Ivana alias Cat & Cook.
do 1,5 hodiny
12 ks porcí

reklama

Postup

  1. Troubu zapněte na 180 °C. Máslo pokojové teploty šlehejte asi 7 minut samotné (v robotu nebo ručním šlehačem) a poté do něj po několika dávkách přisypte cukr.
  2. Po každé dávce nechte pauzu asi 3 minuty, aby se cukr hezky spojil s máslem. Poté zašlehejte vejce.
  3. Mezitím, co se šlehá máslová směs, smíchejte mouku, kakao a sůl v misce a prosejte do jiné nádoby.
  4. Do druhé nádoby si připravte podmáslí a zamíchejte do něj červenou barvu. Pokud používáte stolní robot, nasaďte K-metlu a zapněte na nejnižší otáčky.
  5. Pokud ne, ruční šlehač už nebudete potřebovat, zbytek zašlehejte vařečkou.
  6. Do máslové směsi na střídačku po částech přidávejte suchou směs a obarvené podmáslí.
  7. Nakonec smíchejte ocet s jedlou sodou a přidejte do těsta. Měla by vzniknout krásná, sametová směs.
  8. Plech na muffiny vyložte košíčky a každý naplňte do tří čtvrtin. Dejte péct na 15–20 minut.
  9. Zda jsou upečené zkontrolujte čistou špejlí. Cupcakes vytáhněte z trouby a až to půjde, vyndejte je z formy a nechte vychladnout na mřížce. Poté je ozdobte krémem.

Cream cheese frosting

  1. Nejdříve šlehejte samotné máslo, dokud nezesvětlá a nebude krásně krémové. Trvá to asi 7–10 minut. Poté po větších částech přidávejte sýr, vanilkový extrakt a cukr.
  2. Zvolte si libovolné zdobítko a nasaďte ho na zdobicí sáček.
  3. Ten naplňte krémem a cupcakes ozdobte. Pokud je sezona a máte jahody či maliny, neváhejte a přidejte i kousek ovoce na dozdobení.

TIP: Extra jemnou moučku (i přírodní vanilkový extrakt) kupuji v M&S, ale podobnou, i když ne tak jemnou, prodávají v supermarketech v bílé krabičce pod značkou Diamant. Do krémů obecně doporučuji používat tento typ cukru, vyhnete se totiž nepříjemnému „vrzání“ standardního moučkového cukru, který není tak jemný na to, aby se v krému plně rozpustil.

Red velvet cupcakes s vanilkovým krémem podle Cat & Cook
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Red velvet cupcakes s vanilkovým krémem podle Cat & Cook

reklama

Cat & Cook 2
Ivana Jindřichová

Druhá kuchařka známé blogerky Cat & Cook volně navazuje na první díl a představuje nové recepty i novou kočku – Miňonku, která v kuchyni Ivany Jindřichové zaujala místo po nemocné Mindě. Barevné fotky s čtyřnohou fešandou, záplava květin a lahodná jídla, které zvládnete podle podrobného popisu uvařit hned napoprvé, zůstávají jako poznávací znamení. Ivana se opět vydala i do světa a kromě oblíbených českých pokrmů si můžete uvařit i klasické recepty mezinárodní kuchyně. Stěžejní linku tvoří roadtrip po Itálii, ale nakouknete i na další kontinenty. 
Kuchařku koupíte pouze přes eshop https://shop.catandcook.cz/