Red velvet cupcakes s vanilkovým krémem podle Cat & Cook

Moje hodnocení
10x

Známý moučník, Red velvet cake, má ve světě řadu fanoušků už několik desítek let a vůbec poprvé byl servírován v Americe. Existuje celá řada variací této červeně zbavené sladkosti, dokonce i ve formě cupcakes. A právě ty pro vás dnes má Ivana alias Cat & Cook.

12 porcí
90 minut
americká

Suroviny

Cream cheese frosting

  • krémový sýr (např. Philadelphia) 250 g
  • máslo 125 g
  • jemný moučkový cukr dle chuti
  • vanilka (přírodní vanilkový extrakt) 5 kapek

Postup přípravy

  1. Troubu zapněte na 180 °C. Máslo pokojové teploty šlehejte asi 7 minut samotné (v robotu nebo ručním šlehačem) a poté do něj po několika dávkách přisypte cukr.
  2. Po každé dávce nechte pauzu asi 3 minuty, aby se cukr hezky spojil s máslem. Poté zašlehejte vejce.
  3. Mezitím, co se šlehá máslová směs, smíchejte mouku, kakao a sůl v misce a prosejte do jiné nádoby.
  4. Do druhé nádoby si připravte podmáslí a zamíchejte do něj červenou barvu. Pokud používáte stolní robot, nasaďte K-metlu a zapněte na nejnižší otáčky.
  5. Pokud ne, ruční šlehač už nebudete potřebovat, zbytek zašlehejte vařečkou.
  6. Do máslové směsi na střídačku po částech přidávejte suchou směs a obarvené podmáslí.
  7. Nakonec smíchejte ocet s jedlou sodou a přidejte do těsta. Měla by vzniknout krásná, sametová směs.
  8. Plech na muffiny vyložte košíčky a každý naplňte do tří čtvrtin. Dejte péct na 15–20 minut.
  9. Zda jsou upečené zkontrolujte čistou špejlí. Cupcakes vytáhněte z trouby a až to půjde, vyndejte je z formy a nechte vychladnout na mřížce. Poté je ozdobte krémem.

Cream cheese frosting

  1. Nejdříve šlehejte samotné máslo, dokud nezesvětlá a nebude krásně krémové. Trvá to asi 7–10 minut. Poté po větších částech přidávejte sýr, vanilkový extrakt a cukr.
  2. Zvolte si libovolné zdobítko a nasaďte ho na zdobicí sáček.
  3. Ten naplňte krémem a cupcakes ozdobte. Pokud je sezona a máte jahody či maliny, neváhejte a přidejte i kousek ovoce na dozdobení.

TIP: Extra jemnou moučku (i přírodní vanilkový extrakt) kupuji v M&S, ale podobnou, i když ne tak jemnou, prodávají v supermarketech v bílé krabičce pod značkou Diamant. Do krémů obecně doporučuji používat tento typ cukru, vyhnete se totiž nepříjemnému „vrzání“ standardního moučkového cukru, který není tak jemný na to, aby se v krému plně rozpustil.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cat & Cook


Přečtěte si také

Recepty