Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka Ajiaco

6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Polévka Ajiaco
Polévka Ajiaco Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Jihoamerický pokrm, tak trochu exotický bramborový guláš či spíš polévka, na který si činí nárok především Kolumbie. Zatímco brambory tvoří solidní základ, kuře dodá šťavnatost a kukuřice další chuťovou notu a křupavost. Navíc se často v jednom jídle používají různé druhy brambor.
Reklama

 

Reklama

Postup

  1. Neoloupané žlutomasé brambory nakrájejte na kostičky nebo na kolečka. V hrnci je zalijte studenou vodou. Moučné brambory oloupejte, nechte vcelku a v jiném hrnci také zalijte studenou vodou.
  2. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a smažte na něm za častého promíchávání asi 2 minuty cibuli. Vložte porce kuřete a ze všech stran osmažte dozlatova. Posypte je oreganem a tymiánem, smažte 30 vteřin a pak podlijte vývarem. Uveďte do varu, snižte plamen a 5 minut poduste.
  3. Sceďte moučné brambory a nastrouhejte je přímo do kastrolu. Promíchejte, na mírném plameni povařte 35 minut, často míchejte, aby se škrob z brambor nepřipaloval ke dnu kastrolu.
  4. Kuře vyjměte a dejte stranou, do kastrolu přidejte nakrájené žlutomasé brambory, za občasného promíchání povařte asi 10 minut, pak přidejte kukuřici a bez pokličky povařte ještě 5 minut.
  5. Kuře vykostěte a zbavte kůže, natrhejte ho na sousta a vraťte do omáčky. Vmíchejte koriandr, dochuťte solí, limetovou šťávou, Tabascem, pepřem. Ajiaco se často podává s trochou zakysané smetany, pikantní salsou, nakrájeným avokádem či různou zeleninou.
Reklama

Polévka Ajiaco 2 Foto:

Polévka Ajiaco; foto: L.A. CREATIVE FOOD

DALŠÍ BÁJEČNÉ RECEPTY Z PODZIMNÍCH SUROVIN NAJDETE V NOVÉM ČÍSLE ČASOPISU PRIMA FRESH, KTERÉ JE V PRODEJI OD 16. ZÁŘÍ:

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama