Suroviny
- hovězí vývar (silný ) 3 litry
- voda 1,5 litru
- olivový olej 1 lžíce
- česnek ( nakrájený nahrubo) 3–4 stroužky
- kukuřice ((zrnka)) 200 g
- hrášek 200 g
- mrkev (nakrájená na kostičky) 200 g
- brambory (velké, nakrájené na kostičky) 3 ks
- hovězí steak ( nakrájený na malé kousky) 1 kg
- špenát (čerstvý ) 500 g
- bazalka (čerstvá) 1 hrst
- čerstvý sýr (bílý, nakrájený na kostičky) 250 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý) 200 g
- těstoviny (krátké)
Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Postup přípravy
- V hodně velkém hrnci uveďte do varu vývar s vodou.
- Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a osmažte na něm česnek dozlatova. Snižte příkon, přidejte špenát, promíchejte, až zavadne. Přidejte bazalku a také promíchejte, až zavadne. Směs pak rozmixujte s jednou třetinou čerstvého sýra.
- Až bude vývar vřít, přidejte do něj maso, hrášek, mrkev, brambory a kukuřici. Povařte 5 minut, přidejte těstoviny, vařte asi 7 minut, až budou těstoviny na skus, pak polévku odstavte, vmíchejte do ní špenátové pyré s bazalkou a zbytek bílého sýra.