Suroviny
- bílé fazole (malé ) 200 g
- olivový olej 2 lžíce
- cibule (najemno nakrájená) 1 ks
- mrkev (najemno nakrájená) 1 ks
- řapíkatý celer (najemno nakrájený) 1 ks
- česnek (najemno nakrájený) 4 stroužky
- zeleninový vývar 1 l
- rajčatová passata 600 ml
- rozmarýn (větvička )
- těstoviny (malé ) 200 g
Na podávání
- chilli papričky (najemno nasekaná) 1 ks
- bazalka hrst
- strouhaný parmazán (najemno nastrouhaný)
- extra virgin olivový olej
Článek
12 výborných receptů na italskou polévku minestrone
Nejznámější italskou polévku můžete volně obměňovat podle sezony nebo jednoduše podle toho, co máte zrovna v lednici. V receptech najdete verzi jarní, letní, podzimní i...
Postup přípravy
- Sušené fazole namočte přes noc do studené vody.
- Následující den rozehřejte ve větším hrnci 2 lžíce olivového oleje a přidejte najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Nechte za občasného míchání restovat na mírném ohni do změknutí (8–10 minut).
- Přidejte vývar, passatu, scezené fazole a větvičku rozmarýnu. Nechte vařit na mírném ohni do změknutí (30–40 minut).
- Jakmile jsou fazole uvařené doměkka, přidejte těstoviny, které za občasného míchání uvařte al dente. V případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
- Těsně před podáváním vmíchejte nahrubo natrhanou bazalku.
- Podávejte s najemno nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným parmezánem a jemně zakápnuté extra panenským olivovým olejem. Nejlépe chutná s opečeným chlebem.