Lucie Arichteva - Pěkně vypečený blog

Nadýchané piškoty s jahodami

Moje hodnocení
5x

Kdo by nemiloval piškoty? Zapečte do nich jahody a uvidíte, jak rychle se po nich zapráší. Nepotřebují ani pudink, i když s ním chutnají výtečně, podobně jako lehce pocukrované s šálkem silného espressa.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  2. Mouku prosejte do mísy, osolte a promíchejte s kypřicím práškem. Máslo vyšlehejte s cukrem do husté pěny, zašlehejte sýr, vanilku a vejce.
  3. Jahody odstopkujte a nakrájejte nahrubo, promíchejte je s 1 lžící hladké mouky. Přisypte je k máslové směsi, promíchejte a zapracujte moučnou směs.
  4. Na připravené plechy klaďte pomocí dvou lžiček hromádky těsta, pokud se moc lepí, vmíchejte trochu mouky. Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova.

Další neodolatelné jahodové recepty najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lucie Arichteva - Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený krámek Lucie Arichteva - Pěkně vypečený blog

Blogerka Lucie Arichteva začala péct z lásky k svému příteli, dnes už manželovi, muzikantovi z kapely Kryštof Nikolajovi Arichtevovi, kterému neřekne jinak než muzikant. V těhotenství měla strašnou chuť na sladké a už u něho zůstala. Že to byla dobrá volba, potvrzuje vítězství jejího blogu v anketě Food blog roku 2015 v kategorii Dezerty a pečení a dvě Pěkně vypečené kuchařky. Ta nejnovější je rozdělena do deseti kapitol, které představují jeden dezert pětkrát jinak. Bonusem jsou oblíbené sladkosti celé široké rodiny, která žije na Balkáně i v Čechách, a zahrnuje i režiséra Bisera Arichteva a jeho manželku Veroniku, známou herečku. Recepty doplňují kromě lákavých fotografií i originální ilustrace Markéty Müller.

www.peknevypecenykramek.cz


Přečtěte si také

Recepty