Nadýchané piškoty s jahodami
Zdroj: Pěkně vypečená kuchařka
Nadýchané piškoty s jahodami
Zdroj:
Pěkně vypečená kuchařka
Kdo by nemiloval piškoty? Zapečte do nich jahody a uvidíte, jak rychle se po nich zapráší. Nepotřebují ani pudink, i když s ním chutnají výtečně, podobně jako lehce pocukrované s šálkem silného espressa.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
-
Mouku prosejte do mísy, osolte a promíchejte s kypřicím práškem. Máslo vyšlehejte s cukrem do husté pěny, zašlehejte sýr, vanilku a vejce.
-
Jahody odstopkujte a nakrájejte nahrubo, promíchejte je s 1 lžící hladké mouky. Přisypte je k máslové směsi, promíchejte a zapracujte moučnou směs.
-
Na připravené plechy klaďte pomocí dvou lžiček hromádky těsta, pokud se moc lepí, vmíchejte trochu mouky. Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
Nadýchané piškoty s jahodami
Zdroj: Pěkně vypečená kuchařka
Nadýchané piškoty s jahodami
Zdroj:
Pěkně vypečená kuchařka
Další neodolatelné jahodové recepty najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: