Suroviny
- hladká mouka 160 g + 1 lžíce
- kypřicí prášek 1 lžička
- máslo (změklé ) 60 g
- moučkový cukr 60 g
- čerstvý sýr (čerstvý krémový sýr (Philadelphia, Lučina, žervé)) 100 g
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- vejce 1 ks
- jahody (střední ) 5 ks
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Mouku prosejte do mísy, osolte a promíchejte s kypřicím práškem. Máslo vyšlehejte s cukrem do husté pěny, zašlehejte sýr, vanilku a vejce.
- Jahody odstopkujte a nakrájejte nahrubo, promíchejte je s 1 lžící hladké mouky. Přisypte je k máslové směsi, promíchejte a zapracujte moučnou směs.
- Na připravené plechy klaďte pomocí dvou lžiček hromádky těsta, pokud se moc lepí, vmíchejte trochu mouky. Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
Nadýchané piškoty s jahodami Zdroj: Pěkně vypečená kuchařka