návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Lepenice

2 porce
do 1 hodiny
Lepenice
Lepenice Autor: Kate´s Cuisine
Jsou recepty, které se předávají z generace na generaci. A takovým receptem je lepenice. Ve stručnosti je to spojení šťouchaných brambor s kysaným zelím. Aneb velmi levné jídlo, které zasytí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory oškrábejte, překrojte je na čtvrtky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. K bramborům přidejte kmín a dejte je vařit.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujte dozlatova. Na pánev k cibuli přidejte okapané kysané zelí a důkladně promíchejte.
  3. Zelí s cibulí poté smíchejte s uvařenými bramborami a šťouchadlem obojí prošťouchejte. Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
  4. Vmíchejte je do lepenice a podle chuti ještě dosolte. Podávejte jen tak nebo jako přílohu.
Reklama

Lepenice 2 Foto: Lepenice; foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama