návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Květákové steaky s pikantní salsou chimichurri

4 porce
do 30 minut
Květákové steaky s pikantní salsou chimichurri
Autor: Marek Kučera Květákové steaky s pikantní salsou chimichurri
Poměrnou grilovací novinkou se i v našich končinách stává zelenina. Je šťavnatá, zajímavá, lehká. I běžné a oblíbené druhy zeleniny získají grilováním zvláštní kouzlo a úplně jinou chuť.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Gril rozehřejte na střední teplotu.
  2. Odkrojte listy květáku a pak ho svisle rozkrojte na 4 plátky o síle asi 1,5 cm tak, aby u každého zůstal kus košťálu a plátky tak držely pohromadě. (Zbylý květák použijte třeba do polévky).
  3. Všechny přísady na chimichurri rozmixujte nebo dobře prošlehejte. Na každý steak dejte po lžíci salsy, rozetřete ji a potřenou stranou dolů položte steaky na gril. Přiklopte a grilujte asi 5 minut, pak potřete salsou i vrchní stranu, steaky obraťte a grilujte je ještě dalších 5 minut.
  4. Květákové steaky ihned podávejte, zakapané nebo potřené zbylou salsou.
Reklama

PRIMA TIP: Chimichurri je ikonická argentinská salsa, která se podává k tamnímu neméně proslulému grilovanému hovězímu. Ale na zeleninových steacích se uplatní s úplně stejnou razancí a stylem.

Květákové steaky s pikantní salsou chimichurri
Autor: Marek Kučera Květákové steaky s pikantní salsou chimichurri

Další originální tipy na grilování najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama