reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Koláč s jahodami a zakysanou smetanou
Autor: Pěkně vypečený blog Koláč s jahodami a zakysanou smetanou

Koláč s jahodami a zakysanou smetanou

Hodnoceno: 2x
Upečte si snadný koláč se zakysanou smetanou, kterou můžete jíst rovnou z formy – je to takový „koláč na lžičku“. Rozhodně si na něm smlsnete!
do 1 hodiny

Článek

Jahodový raw cheesecake  Foto:

25 nápadů, jak proměnit sladké jahody v neodolatelné dobroty

Kdo by nemiloval sladké jahody? Každý rok trpělivě čekáme, až se pole začervenají a my si můžeme vychutnat na slunci dozrálé české jahody. Jsou neskutečně lahodné samy o...

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si kulatou formu na koláč, kterou vymažte kouskem másla.
  2. V míse od robota vyšlehejte povolené máslo, cukr krupici, postupně přidejte vejce a vanilkové aroma.
  3. V menší misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. K máslové směsi ručně přimíchejte zakysanou smetanu, mléko a nakonec sypkou směs.
  4. Těsto dejte do formy a poklaďte na něj jahody, které nakrájejte na půlky. Jahody pak zasypejte vanilkovým cukrem a pečte 35 minut.

Koláč s jahodami a zakysanou smetanou 2 Foto: Koláč s jahodami a zakysanou smetanou; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama