Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jemná bramborová polévka
Suroviny
- velké brambory 4 ks
- Cibule 1 ks
- Slanina 80-100 g
- Smetana 100 ml
- Vývar 1 a 1/2 l
- kousek máslo nebo trocha oleje
- hladká mouka 2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- Bobkový list 2 ks
- nové koření 5 kuliček
- sůl a čerstvě mletý pepř
- medvědí česnek (volitelné)
Postup
- Nejprve na kousku másla orestujte cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka.
- Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zasypte paprikou, přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem.
- Důkladně rozmíchejte, osolte, vhoďte koření a vařte do změknutí brambor.
- Nakonec vlijte smetanu a prohřejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem.
- Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už polévku nevařte.
Jemná bramborová polévka; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“