návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jemná bramborová polévka

Hodnoceno: 2x
do 1 hodiny
Jemná bramborová polévka
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Jemná bramborová polévka
Výtečná bramborová polévka, kterou rozhodně nezapomeňte zjemnit smetanou. A když si k porci vezmete kus chleba, hlavní chod je na světě!

Postup

  1. Nejprve na kousku másla orestujte cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka.
  2. Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zasypte paprikou, přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem.
  3. Důkladně rozmíchejte, osolte, vhoďte koření a vařte do změknutí brambor.
  4. Nakonec vlijte smetanu a prohřejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem.
  5. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už polévku nevařte.

Jemná bramborová polévka 2 Foto: Jemná bramborová polévka; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Související témata: Polévky