reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jemná bramborová polévka
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Jemná bramborová polévka

Jemná bramborová polévka

Hodnoceno: 3x
Výtečná bramborová polévka, kterou rozhodně nezapomeňte zjemnit smetanou. A když si k porci vezmete kus chleba, hlavní chod je na světě!
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Nejprve na kousku másla orestujte cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka.
  2. Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zasypte paprikou, přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem.
  3. Důkladně rozmíchejte, osolte, vhoďte koření a vařte do změknutí brambor.
  4. Nakonec vlijte smetanu a prohřejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem.
  5. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už polévku nevařte.

Jemná bramborová polévka 2 Foto: Jemná bramborová polévka; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

reklama

Související témata: Polévky