Suroviny
- brambory (velké) 4 ks
- cibule 1 ks
- slanina 80-100 g
- smetana 100 ml
- vývar 1 a 1/2 l
- máslo (kousek nebo trocha oleje)
- hladká mouka 2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- bobkový list 2 ks
- nové koření 5 kuliček
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- medvědí česnek (volitelné)
Postup přípravy
- Nejprve na kousku másla orestujte cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka.
- Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zasypte paprikou, přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem.
- Důkladně rozmíchejte, osolte, vhoďte koření a vařte do změknutí brambor.
- Nakonec vlijte smetanu a prohřejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem.
- Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už polévku nevařte.
PRIMA TIP: Polévka je grunt! Vyzkoušejte nejlepší recepty jako od babičky