Jarní zelená polévka s bylinkovým pestem
Zdroj: Marek Kučera
Jarní zelená polévka s bylinkovým pestem
Zdroj:
Marek Kučera
Nesmírně variabilní polévka z kategorie minestrone, v níž uplatníte vše, co jarní trhy i příroda nabízejí. Nebojte se ani obměňovat a kombinovat různé druhy zeleniny a bylinek ani zajímavé struktury a ochucení.
Postup přípravy
-
Zeleninu očistěte a nakrájejte nadrobno. Na středním stupni rozehřejte ve velkém hrnci olej a smažte na něm nakrájenou zeleninu 5 až 10 minut, až cibule zesklovatí.
-
Zalijte vývarem a vodou, dochuťte mletým koriandrem, solí a pepřem.
-
Všechny přísady na pesto rozmixujte a pesto pak rovněž přidejte do hrnce. Velmi krátce povařte (jarní zelenina změkne za pár minut), vložte předem uvařené těstoviny, aby se prohřály, rozdělte do talířů nebo misek, případně ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.
Jarní zelená polévka s bylinkovým pestem
Zdroj: Marek Kučera
Jarní zelená polévka s bylinkovým pestem
Zdroj:
Marek Kučera