Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní zelená polévka s bylinkovým pestem
Nesmírně variabilní polévka z kategorie minestrone, v níž uplatníte vše, co jarní trhy i příroda nabízejí. Nebojte se ani obměňovat a kombinovat různé druhy zeleniny a bylinek ani zajímavé struktury a ochucení.
do 30 minut
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- malá bílá cibule 1 ks
- středně velká cibule 1 ks
- řapíkatý celer 2–3 řapíky
- olivový olej na osmažení
- zeleninový vývar 1 litr
- voda 500 ml
- mletý koriandr 1/4 lžičky
- zvlášť uvařené těstoviny
- sůl a čerstvě namletý pepř
Pesto:
- čerstvý koriandr 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- lístky čerstvé bazalky 1 hrst
- jarní cibulky 3 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Zeleninu očistěte a nakrájejte nadrobno. Na středním stupni rozehřejte ve velkém hrnci olej a smažte na něm nakrájenou zeleninu 5 až 10 minut, až cibule zesklovatí.
- Zalijte vývarem a vodou, dochuťte mletým koriandrem, solí a pepřem.
- Všechny přísady na pesto rozmixujte a pesto pak rovněž přidejte do hrnce. Velmi krátce povařte (jarní zelenina změkne za pár minut), vložte předem uvařené těstoviny, aby se prohřály, rozdělte do talířů nebo misek, případně ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.