Speciály

Svěží jarní polévky aneb Zelený restart

Jaro je v plném proudu a všude venku září sytá zelená barva. Čerstvá tráva, světle zelené lístky na stromech, všechno se zelená a stejně tak by se měl zelenat i náš talíř!

Prvními posly jara, které můžeme zpracovat a sníst, jsou zelené byliny, jako je medvědí česnek, kopřiva, špenát či pažitka. Pak už přichází na řadu zelený hrášek a chřest, následují mladé cuketky. Zkrátka zelená hraje prim a našemu tělu jen a jen prospěje.

Připravte si zelenou polévku – ať už zvolíte krémovou konzistenci, nebo pěkně rustikální, ať je stále do čeho zakousnout, uděláte svému tělu radost. Dostane totiž velkou porci vitaminů a přitom ho nezatížíte zbytečnými kaloriemi.

Dokonce i medvědi putovali několik desítek kilometrů, aby po zimním spánku našli detoxikační medvědí česnek a pak ho jedli po kilech... Inspirujte se tím a projezte se jarem na zelené vlně!

Vyberte si z originálních receptů na zelené polévky:

Recepty