reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou
Autor: akademiekvality.cz Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou

Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou

Hodnoceno: 2x
Říká se, že polévka je grunt a maso špunt. A my dodáváme, že zelí je plné vitaminů a zakysaná smetana plná chuti. Taky jste v tom sychravém počasí okamžitě dostali chuť na poctivou domácí zelňačku, která vás zaručeně postaví na nohy?
do 1 hodiny
5 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Zelí i s nálevem dejte do hrnce, zalijte vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut.
  2. Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a na kostičky pokrájené oloupané brambory a osolte. Vařte, dokud brambory nezměknou. 
  3. Smíchejte mouku se smetanou ke šlehání a postupně směs přilijte k polévce. 
  4. Máslo nechte rozpustit na pánvičce a přidejte k němu mletou papriku. I tuto směs přidejte do polévky a nechte provařit. 
  5. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a dochuťte cukrem. 

PRIMA TIP: Ještě nemáte „tu svoji“ oblíbenou klobásu? Zkuste třeba hovězí klobásu ze Zemědělského družstva Kokory, která letos získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji. V Karlovarském kraji v této soutěži uspěla pikantní klobása se sýrem od společnosti Karlovarské uzeniny s.r.o. Na Ústecku v tomtéž klání zabodovala jehněčí klobása z PRŠUTÉRIE Chovaneček s.r.o. Pro fajnšmekry má výrobce PROMINENT CZ s.r.o. připravenou klobásu s medvědím česnekem, která zase zvítězila na Liberecku.

Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou
Autor: akademiekvality.cz Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou
Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou
Autor: akademiekvality.cz Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou

reklama

Související témata: zelňačka , kysané zelí , Polévky , Česká kuchyně