zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Hrachová kaše
Autor: Hodně domácí Hrachová kaše

Hrachová kaše

Hodnoceno: 50x
Hrachová kaše uvařená podle zásad zdravé výživy je tím nejlepším zdrojem bílkovin, vápníku, draslíku a vitamínů skupiny B.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Hrách nechte dva dny namáčet ve vodě a vodu vyměňujte.
  2. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět.
  3. Spolu s hrachem přidejte koření a nechte asi minutu povařit. Zalijte horkou vodou, tak aby byl hrách ponořený.
  4. Vařte doměkka. Nakonec osolte, opepřete a rozmixujte. Na závěr zjemněte smetanou a ochuťte umeoctem.
  5. Pomalu smažte cibulku, nakrájenou na plátky na přepuštěném másle až krásně zezlátne.

Hrachová kaše 2 Foto: Hrachová kaše; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

reklama

Související témata: Česká kuchyně