Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hrachová kaše
Suroviny (4 porce)
- hrách půlený 300 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 4 stroužky
- Bobkový list
- nové koření
- mletý pepř
- Sůl
- Olivový olej 3 lžíce
- přepuštěné máslo
- smetana nebo šlehačka cca 100 ml
- umeocet 1–2 lžíce
Postup
- Hrách nechte dva dny namáčet ve vodě a vodu vyměňujte.
- Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět.
- Spolu s hrachem přidejte koření a nechte asi minutu povařit. Zalijte horkou vodou, tak aby byl hrách ponořený.
- Vařte doměkka. Nakonec osolte, opepřete a rozmixujte. Na závěr zjemněte smetanou a ochuťte umeoctem.
- Pomalu smažte cibulku, nakrájenou na plátky na přepuštěném másle až krásně zezlátne.
Hrachová kaše; foto: Hodně domácí
Hodně domácí blog
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!